StoryEditor

Neografia s certifikátom kvality

08.04.2003, 00:00

Martinská Neografia získala certifikát riadenia kvality ISO 9001/2000, ktorým nadviazala na predchádzajúci certifikát z roku 1997. Je to výsledok rozsiahlych investícií, ktoré spoločnosť v minulých rokoch smerovala do tlačiarenského a knihárskeho strojového parku, ale aj do modernizácie technológie na prípravu tlačovej formy. Výrobca kníh, časopisov, reklamných tlačovín a obalov z Martina vyváža do zahraničia okolo 40 % z celkovej svojej produkcie. Ide najmä o krajiny EÚ, EFTA a CEFTA, pričom najväčší odbyt dosahuje vo Veľkej Británii, ČR, Nemecku, Kanade, Holandsku a krajinách SNŠ.
Neografia vo februári dala do prevádzky nový štvorfarbový hárkový ofsetový stroj Roland 904-5 od nemeckého výrobcu Man-Roland z Offenbachu na Mohanom. "Investíciu za 68 mil. Sk sme realizovali s cieľom zdynamizovať výrobu, čo nám umožní práve štvorfarbová verzia tlačiarenského stroja, ktorá je pri svojich parametroch jediná nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách. Ide o cennú investíciu pre potreby knižného exportu, ktorý ako profilový segment tejto značky dosahuje až 84,1 % z celkovej výroby kníh v Neografii," povedal poverený pracovník pre styk s verejnosťou Ivan Kučma. Na svete i doma rastie dopyt po nízkonákladových knižných tituloch s tlačou vo viacerých jazykových mutáciách. Na základe tohto trendu sa zavedenie tlačiarenského stroja Roland 904--5 premietne do zásadného rozšírenia výrobných kapacít martinskej tlačiarne v hárkovej tlači.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. jún 2024 23:10