StoryEditor

Ahold má nového prezidenta

05.05.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR

Holandská maloobchodná spoločnosť Royal Ahold NV minulý týždeň v piatok oznámila, že novým prezidentom a generálnym riaditeľom sa stane Anders Moberg, ktorý vo funkcii nahradí odstúpeného predchodcu Ceesa van der Hoevena.
Ten odstúpil po vypuknutí účtovného škandálu na konci februára v americkej dcérskej spoločnosti U.S. Foodservice, ktorá nadhodnotila zisk o viac ako 500 miliónov dolárov. Potvrdenie 52-ročného A. Moberga do funkcie sa uskutoční na valnom zhromaždení akcionárov 13. mája.
Ahold v piatok zároveň oznámil, že predáva malajzijskú spoločnosť TOPS firme Dairy Farm International. Tretia najväčšia maloobchodná spoločnosť na svete podľa tržieb predáva aktíva v snahe znížiť dlh dosahujúci 12 miliárd eur. Cena za malajzijskú spoločnosť TOPS, ktorá v minulom roku dosiahla tržby 85 miliónov eur, nie je známa. Spoločnosť nedávno oznámila aj predaj menších aktív v Indonézii a Južnej Amerike.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 04:18