StoryEditor

Electroluxu sa v strednej Európe darí

06.01.2004, 23:00
Autor:
SITASITA
Najrýchlejšie rastúcou oblasťou pre koncern Electrolux boli vlani v rámci európskeho trhu krajiny strednej a východnej Európy. Electrolux Slovakia, odštepný závod Domáce spotrebiče, dosiahol za vlaňajšok 5-percentný medziročný nárast obratu v jednotlivých segmentoch značiek Electrolux, AEG a Zanussi.

Najrýchlejšie rastúcou oblasťou pre koncern Electrolux boli vlani v rámci európskeho trhu krajiny strednej a východnej Európy. Electrolux Slovakia, odštepný závod Domáce spotrebiče, dosiahol za vlaňajšok 5-percentný medziročný nárast obratu v jednotlivých segmentoch značiek Electrolux, AEG a Zanussi. "Najrýchlejšie rastúcim segmentom boli sporáky, kde sme zaznamenali nárast predaja až o 115 percent v porovnaní s rokom 2002," uviedol generálny riaditeľ Stanislav Krátky. Ako dodal, výrazný nárast zaznamenali aj pri chladničkách, mrazničkách a umývačkách riadu.
Minuloročné hospodárenie spoločnosti Electrolux Slovakia ovplyvnil nárast predaja akciových modelov, zvýšený dopyt zákazníkov po energeticky úsporných riešeniach a po silných značkách domácich spotrebičov, ako aj pokles kusového predaja a príchod nových hráčov na trh. Na základe doterajších veľmi pozitívnych skúseností sa začiatkom januára začne výstavba nového výrobného závodu v Nyíregyháze v Maďarsku. Electrolux na výstavbu závodu s ročnou produkciou 560-tisíc chladničiek vynaloží približne 65 miliónov eur. Prvé kombinované chladničky by mal závod dokončiť začiatkom budúceho roka. "Očakávame, že vývoj v segmente bielej techniky a vysávačov bude aj v tomto roku kopírovať trendy predchádzajúceho roku," zdôraznil S. Krátky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 21:25