StoryEditor

Druhý ročník hry pre džentlmenov odštartoval

27.05.2008, 00:00
Počasie si človek nevyberie a pokiaľ ide o golfistov, majú v tom jasno. Neexistuje zlé počasie, len zle oblečený golfista. Známe príslovie si mohli hráči druhého ročníka HN Golf Tour vyskúšať na vlastnej koži.

Tohtoročnú Tour otvorila už tradične golfová výzva na ihrisku Veltlinerland pri rakúskom Poysdorfe. Malebné ihrisko plné kopcov a kopčekov, vodných prekážok a pieskov, ukryté v zajatí viníc a ovocných sadov, privítalo hráčov bez nároku na pekné počasie. Dáždniky a nepremokavé bundy sa stali povinnou výbavou a myšlienky na niekoľkohodinovú hru v objatí slnečných lúčov sa nepremenili na skutočnosť. Za to ich vymenili do nitky premočené nohavice a golf, do ktorého sa treba premáhať. Niektorí sa vzdali, iní statočne odpaľovali a hľadali svoje loptičky až do konca. Žiaden hráč sa nikam neponáhľal a počasie bolo tiež trpezlivé, pršalo, až kým sa do poslednej jamky nedokotúľala posledná loptička.

V golfovom klube už na uzimených a premoknutých hráčov čakalo vynikajúce tamojšie víno, teplé jedlo, káva a dobrá nálada tých, čo sa z ihriska vrátili predčasne. Zatiaľ čo golfisti bojovali s jednotlivými jamkami a nepriazňou počasia, kuchári pripravovali špeciality a barmani chladili víno. Nie je nič lepšie, ako sa ohriať skvelou polievkou a potom degustovať znamenité chute veltlínského vína, pritom sa stihnúť podeliť o zážitky a postrehy z ihriska, ktoré minulý rok prekypovalo zeleňou, no tento raz v pochmúrnosti nedarovalo hráčom ani štipku zľutovania.

Podobne ako počas prvého ročníka aj tento rok sa hralo o ceny. V štýle one woman show predviedla svoj výkon Katarína Štefániková, ktorá si odniesla domov hneď tri ceny. Triumfovala v hendikepovej kategórii HCP 37 - 54 a zároveň si odniesla výhry za najdlhší odpal a v súťaži nearest to the pin. Ani hráči v ostatných hendikepových kategóriách neostali nepovšimnutí. Napriek nepriazni počasia, zmoknutému ihrisku a nepríjemnému chladu sa dostrieľal k poslednej jamke aj víťaz HCP 28,1 - 36 Miroslav Tučný. Kategóriu HCP 0 - 28 si do porfólia svojich víťazstiev zaknihoval Richard Hudec.

Ceny a pohostenie tamojšieho golfového klubu vrátili všetkým zúčastneným na tváre úsmev a všetci svorne skonštatovali, že to bolo dobré, i keď ťažké podujatie. Nezabudli dodať, že sa tešia na ďalšie, len s malou prosbou smerovanou k organizátorom: "Aspoň pár hrejivých slnečných lúčov.“ Neostáva nič iné, len veriť, že sa Rakúsko nad slovenskými golfistami zľutuje a 19. júna ich privíta na ihrisku golfového klubu Adamstal Franz Wittmann - najkrajšom golfovom ihrisku v Rakúsku za rok 2007, vrúcnejšie.

FOTOGALÉRIA Z TURNAJA - I. Golf Veltlinerland Rakúsko 20. 5. 2008

Snímky autor

01 - Modified: 2003-07-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SARS -- môže si už ľudstvo vydýchnuť? 02 - Modified: 2003-07-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Odkiaľ pochádza?
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 22:26