StoryEditor

Dnes majú meniny Peter, Pavol a Petra

29.06.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Mužské meno Peter má grécky pôvod a význam mena je pevný ako skala. Mužské meno Pavol má latinský pôvod a v preklade znamená malý, skromný. Meno Petra je ženskou podobou mena Peter.

Dominantnými vlastnosťami Petrov sú intuícia, dynamickosť, reaktívnosť a citlivosť. Sú neskrotní, nároční a zmyselní, nevyčerpateľní a vytrvalí. V živote by mali pracovať duševne. Uplatnia sa prevažne ako herci, spisovatelia alebo novinári. Majú šťastie po celý život. Obľúbenú majú farbu červenú, ochranné rastliny horčicu a rozmarín, ochranné kamene jaspis a diamant.

Pavlovia vynikajú emotívnosťou, spoločenskosťou, citlivosťou a mravnosťou. Sú nežní, no majú v sebe istú neoblomnosť. Trpia, ak ich niekto zradí. Prechovávajú v sebe nedôveru voči žene. Obľubujú klasické štúdium. Mohli by byť z nich zdatní technici, politici či hovorcovia. Pavlovia majú obľúbenú farbu modrú, ochranné rastliny žihľavu a slez, ochranné kamene ametyst a smaragd.

Petry sú vášnivé ženy. Emotívnosť a túžba konať ich môžu niekedy dohnať k extrémnym rozhodnutiam. Vôľa Petry je ako zo železa. Svojou aktívnosťou doslova pohltia iných. Uplatnenie nájdu väčšinou v politike, marketingu alebo v oblasti umenia. Mali by si dávať pozor na zdravie. Ich obľúbená farba je medená, ochranné rastliny mak, nechtík, ochranné kamene krištáľ a granát.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 13:00