StoryEditor

Offroad na cesty i do terénu

13.11.2005, 23:00

Najväčší japonský výrobca kompaktných automobilov a motocyklov, firma Suzuki, predstavil na autosalóne v Nitre model terénneho automobilu Grand Vitara tretej generácie. Zohľadňujúc názory spotrebiteľov sa spoločnosť Suzuki pri jeho tvorbe vrátila ku konceptu modelu prvej generácie. Prihliadajúc na motto "športovec na cesty i do terénu" vyvíjali a zlepšovali nový model tak, aby bez problémov zvládol akúkoľvek náročnú situáciu. Premiéru mal v Japonsku 16. mája a hneď si získal priazeň odborníkov. Čistokrvné športovo úžitkové vozidlo je v ponuke v dvoch verziách. Päťdverová je určená pre rodiny, terénnych nadšencov a tých, ktorí hľadajú všestrannosť a čo najlepšie využitie priestoru vozidla. Pri trojdverovej verzii zákazníci ocenia najmä pohyblivosť a efektívnosť tohto SUV. Pod kapotou sú benzínové motory.
Väčšia 5-dverová verzia s dĺžkou 4,47 m vyniká všestrannosťou, trojdverová verzia, dlhá 4 metre, je športovejšia a živšia. Predné kolesá sú posunuté čo najviac vpredu, čo skracuje predný previs karosérie (755 mm) a rázvor kolies tak dosahuje optimálnu dĺžku v porovnaní s celkovou dĺžkou vozidla. To zabezpečuje lepšiu stabilitu i väčší priestor v interiéri vozidla. Nájazdový uhol vpredu, prejazdový uhol a nájazdový uhol vzadu sú pri 5-dverovej verzii 29°, 19° a 27° a pri 3-dverovej verzii 29°, 20° a 36°.
Medzi ďalšie doplnky zvyšujúce komfort vozidla patrí spúšťanie motora bez kľúča, ktoré sa osvedčilo v modeli Swift. Nový systém pohonu všetkých kolies 4 x 4 so štyrmi možnosťami nastavenia a medzinápravovým diferenciálom spolu s ideálnymi rozmermi vozidla Grand Vitara znamená spoľahlivý výkon v teréne a súčasne kultivovanú jazdu na cestách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:08