StoryEditor

Bez masky s... Michalom Skrakom

17.11.2005, 23:00
Bez masky s... Michalom Skrakom

Čo považujete za najvýznamnejší kultúrny počin ostatného obdobia?
-- Vec, ktorá ma naozaj dostala toto leto, je Live eight -- megakoncert fungujúci naraz vo viacerých mestách sveta, usporiadaný Bobom Geldofom na zviditeľnenie chudoby tretieho sveta. Myslím si, že zviditeľniť tento problém už viac nešlo. Otázka je, či si to všimli tí praví...

Pri akých kultúrnych alebo spoločenských témach by ste si najradšej nasadili masku?
-- V komunite, ktorej som súčasťou, neexistuje téma, ktorá by mi vyslovene prekážala. Aj keď s nejakým názorom nesúhlasím, vypočujem si ho. Určite by som sa však nevedel zanietene baviť o golfových autíčkach.

Správa, ktorá vami otriasla?
-- Drvivá väčšina správ v televízií mnou vždy otrasie. Okrem tých, kto sa s kým vyspal vo vile.

Ktorú televíznu stanicu zapínate, keď vypínate?
-- Väčšinou sú to hudobné stanice... som od nich závislý odvtedy, čo k nám dorazili. Inak si pozriem dobrý film.

Existuje zábavná televízna relácia, ktorá vás naozaj rozosmeje?
-- U nás taká relácia neexistuje. Možno S.O.S... Na ČT si rád pozriem Uvolněte se, prosím! s pánom Krausom. To môže byť. Inak väčšinou plačem nad tým, čo v tej "krabici" dávajú.

Najnesympatickejší filmový hrdina?
-- To je úplne jasné! Chuck Norris. Na strednej škole sme dokonca s kamarátmi založili antifanklub Chucka Norrisa a púšťali sme si jeho akčné filmy. Ak sa chcete zasmiať, vrelo odporúčam. Ale doteraz netuším, či to tí filmári mysleli vážne alebo si robili z nás srandu.

Stalo sa, že vás pracovne alebo životne ovplyvnila nejaká kniha?
-- V školskom veku som prečítal Troch mušketierov asi osemkrát a vždy som chcel byť ako oni -- statočný, silný a obletovaný ženami. Na strednej škole ma E. M. Remarque učil pozerať sa na svet jeho tragicko-humorným pohľadom. Tých chvíľ s knihou bolo viac a každá vo mne niečo zanechala. Škoda len, že momentálne nemám na čítanie ani chvíľu.

V ktorej kaviarni najradšej vysedávate?
-- Nevysedávam. Ale keď už, tak na rýchlu kávu do stredu mesta zbehnem. Základ je dobrá káva -- napríklad v café Cafe. Mne sa páči taliansky spôsob kávičkovania -- rýchlo a dobre.

Je miesto na zemi, ktoré by ste nazvali rajom?
-- Pokiaľ vás obklopujú tí správni ľudia, s ktorými sa cítite o.k., tak rajom na zemi môže byť aj skládka smetí. Ak to zhodnotím z vizuálneho hľadiska, tak nad skládkou asi zvíťazí nejaký ostrov v Karibiku. Ale ako sa poznám, dlho by som tam nevydržal a šiel by som hľadať ďalej.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 07:13