StoryEditor

Prichádza Lexus LS 460

12.02.2006, 23:00

Vlajková loď prominentnej značky Lexus -- sedan LS 460 -- sa dostane na trh už tento rok na jeseň v podobe modelu na rok 2007. Luxusnú limuzínu predstavili na salóne v Detroite a prvýkrát v histórii značky prezentovali aj jej predĺženú verziu s označením LS 460L. Je symbolické, že prvá generácia sa objavila na verejnosti pred 17 rokmi práve v Detroite. Teraz sa o priazeň uchádza štvrtá generácia tohto sedanu.
Model LS poháňa výkonný vidlicový osemvalec V8 s objemom 4,6 litra a k dispozícii je automatická osemstupňová prevodovka. Výkon 265 kW (360 k) a krútiaci moment 488 Nm umožňuje päťmetrovej limuzíne zrýchliť z pokoja na stovku za 5,5 sekundy. Za zmienku tiež stojí kombinovaná spotreba 11,5 litra na sto kilometrov.
Kompletne prepracované viacprvkové zavesenie kolies doplnil výrobca elektronicky ovládaným posilňovačom riadenia s premenlivým prevodom a novou generáciou systému integrovaného riadenia dynamiky vozidla. Systém monitoruje niekoľko snímačov a je skonštruovaný tak, aby predvídal počiatok nedokonalej adhézie kolies alebo začiatok šmyku vozidla a následne pomohol situáciu korigovať kombináciou ovládania brzdenia, škrtiacej klapky a riadenia. Je zaujímavé, že interiér je určený len pre štyroch pasažierov, zadné sedadlá však svojimi luxusnými vymoženosťami pripomínajú vybavenie súkromného lietadla.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 05:58