29.10.2006, 23:00

Prezident George Bush zaplavil strieborné plátno. V piatok sa totiž v amerických kinách začali premietať dva filmy, v ktorých Bush "hrá". V jednom sa dievčenské countryové trio hanbí za to, že pochádza z rovnakého štátu ako prezident a druhý opisuje fiktívnu situáciu po tom, čo je na Busha spáchaný atentát. Po tom, čo sa pred dvoma rokmi objavil protibushovský dokument Michaela Moora Fahrenheit 9/11, nie je pravdepodobné, že by akýkoľvek politicky zameraný filmy mohol ovplyvniť voľby. (ČTK)

Američania utrácajú čoraz viac peňazí na oslavy Halloweenu, ktorý každoročne slávia 31. októbra. Odhaduje sa, že tento rok to bude až o 50 percent viac ako minulý rok. Priemerný Američan minie na nákup či zapožičanie kostýmu približne 800 korún a na nákup sladkostí 500 korún. Najviac práce v tomto období majú výrobcovia masiek. Medzi najväčšie svetové spoločnosti, vyrábajúce masky, patrí francúzska odevná firma Cesar (1842). Jej americkou pobočkou je spoločnosť Disguise, ktorej kostýmy si kupuje až tretina Američanov. Tohtoročným hitom pre chlapcov sú kostýmy z filmu Piráti Karibiku -- Truhlica mŕtveho muža (2006). Najväčšou oslavou sviatku Halloween je newyorský sprievod, na ktorom sa zúčastnia až dva milióny ľudí. (SITA/AFP)

Courtney Love, vdova po bývalom lídrovi Nirvany Kurtovi Cobainovi, sa obáva, že stratila schopnosť hrať na gitare počas odvykacej kúry od drog. Bývalá frontmanka ženskej rockovej formácie Hole tvrdí, že počas minuloročného liečenia nemohla hrať na gitare, pretože hudba bola na klinike zakázaná. "Úplne som zabudla hrať akordy. Moje prsty boli ako zmrznuté," tvrdí Courtney Love. "Výsledky jej osobného boja počas odvykacej kúry, ktorý pretavila do textov, sa objaví na jej novom albume. Jeho producentkou je Linda Perry. Informácie zverejnil portál breakingnews.iol.ie. (SITA)

Nestarnúca hollywoodska herečka Elizabeth Taylor dementovala mediálne správy, podľa ktorých plánuje uzavrieť deviate manželstvo. Taylor (74) podľa médií viažu romantické city k maliarovi a fotografovi Firoozovi Zahedimu, ktorý sa v 70. rokoch stal osobným fotografom herečky v rámci jej filmových projektov. "Môj súkromný život a moje plány v tejto chvíli zostávajú osobné," vyjadrila sa v známej šou Larryho Kinga na CNN. V americkej televízii sa objavila, aby vystavila na posmech tvrdenia bulváru o tom, že je ťažko chorá alebo trpí Alzheimerovou chorobou. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 19:57