StoryEditor

Rosinovi preteky vyšli

21.05.2007, 00:00

Slovenský reprezentant Štefan Rosina (19) vybojoval v seriáli Porsche Mobil Supercup 2007 na okruhu Catalunya v Barcelone ďalšie štyri body do celkového hodnotenia jazdcov, v ktorom v súčasnosti figuruje na trinástom mieste. Tím Lechner Racing si po pretekoch na Katalánskom okruhu upevnil vedúcu pozíciu v bodovaní tímov.
Študujúci talent
V tretích pretekoch seriálu Porsche Mobil Supercup 2007 prišiel slovenský jazdec Matador Motorsportu Štefan Rosina do cieľa na 16. mieste z tridsaťčlenného štartového poľa. Sobotňajšia kvalifikácia mu určila na štarte nedeľných pretekov východiskovú 18. pozíciu. "Som spokojný. Tu v Barcelone som jazdil prvý raz a kvalifikácia je skutočne mimoriadne dôležitá. V porovnaní s piatkovým voľným tréningom som sa dokázal zlepšiť o celé dve sekundy. Na testovanie pred pretekmi som pre študijné povinnosti, žiaľ, nemal čas. Do Španielska som priletel až v piatok priamo na tréning. Aj preto som s výsledkom i jazdou veľmi spokojný. Zvládol som oboje. Školu i šport. Teraz sa už v najbližších mesiacoch môžem naplno venovať iba pretekom. Pred Monakom je táto vec veľmi dôležitá." povedal mladý Rosina.
Šéf tímu je spokojný
Jeho tímovým kolegom zo stajne Lechner Racing sa podarilo skončiť v prvej desiatke. Damien Faulkner prišiel do cieľa štvrtý, štartoval z ôsmeho miesta. Alessandro Zampedri skončil po chybách pri riskantných predbiehacích manévroch šiesty, pričom štartoval z tretej pozície. Víťazom pretekov sa stal Richard Westbrook, ktorý sa na čelo jazdcov prepracoval zo štvrtého miesta.
V Barcelone sa, naopak, nedarilo víťazovi druhých pretekov v Bahrajne, Nemcovi Uwemu Alzenovi. Prekvapivo nezvládol kvalifikáciu a do pretekov štartoval z posledného radu, navyše pri predbiehaní mal kolíziu s Čechom Janákom a po nej zo súťaže odstúpil.
Walter Lechner, šéf a majiteľ tímu, v ktorom jazdí mladý Púchovčan Štefan Rosina, bol s účinkovaním svojich jazdcov v Španielsku veľmi spokojný. Nie divu, veď všetci traja si z horúceho juhu Európy priniesli dôležité body do celkového hodnotenia v seriáli.

Konečné poradie Porsche Supercup 2007 na Katalánskom okruhu (Barcelona):
1. Richard Westbrook HISAQ Competition 26:20.032
2. Patrick Huisman Konrad Motorsport + 0:05.462
3. Christian Menzel tolimit motorsport + 0:08.393
4. Damien Faulkner Lechner Racing + 0:08.605
5. Jeroen Bleekemolen Bleekemolen Race Planet + 0:09.494
6. Alessandro Zampedri Lechner Racing + 0:10.437

16. Štefan Rosina Lechner Racing +0:26.934

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:08