StoryEditor

Chrysler Sebring inšpiruje strednú triedu

28.08.2006, 00:00

Medzi limuzíny strednej veľkosti zamieril Chrysler s modelom Sebring. Uvedením modelu prináša známa značka inšpiráciu pre autá bežnej kategórie vozidiel. Sebring nadväzuje na Chrysler 300 v triede veľkých vozidiel, ako aj na nedávno uvedený nový model Dodge Caliber v triede kompaktných vozidiel. Tento program kombinuje zaujímavý dizajn s vysokou úrovňou bezpečnosti a spoľahlivosti. Chrysler Sebring sa vyrába v nedávno zrenovovanom montážnom závode v meste Sterling Heights (štát Michigan) a v Spojených štátoch sa začne predávať vo štvrtom štvrťroku, pričom na svetových trhoch sa objaví v prvom polroku budúceho roku.
Krivky Chrysleru Sebring (dĺžka 4,8 m, šírka 1,8 m) inšpiroval koncepčný model Chrysler Airflite 2003, vystavený na ženevskom autosalóne. Pri pohľade spredu sa táto limuzína s mriežkou chladiča typickou pre Chrysler prezentuje výraznými štvoruholníkovými reflektormi. Kapota s dlhým profilom a dlhá línia strechy pripomínajú vzhľad päťdverového vozidla. Línie pozdĺž karosérie však zdôrazňujú športový charakter Sebringu.
Štandardným motorom je 2,4-litrový agregát s dvojitým premenlivým časovaním ventilov (VVT), ktorý dosahuje výkon 172 k. Dostupný je aj zlepšený 2,7-litrový šesťvalec V-6, ktorý má výkon 190 k. Limuzíny sa v USA predávajú tiež s 3,5-litrovými motormi V-6, ktoré ponúkajú 235 konských síl. Motor je prepojený s novou šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Po prvý raz bude Chrysler Group v triede vozidiel strednej veľkosti ponúkať svoj model aj s najmodernejším 2,0-litrovým turbodieselom. Ten má odhadovaný výkon 140 k.
Modelom Sebring chce Chrysler v USA osloviť kupujúcich, ktorí majú priemerný ročný príjem približne 65-tisíc dolárov (okolo 1,9 milióna korún). V USA polovicu z nich tvoria ženy a 60 percent má vysokoškolské vzdelanie. Mnohí z nich majú malé rodiny s jedným či dvoma deťmi. Kupujúci stredne veľkých vozidiel sú podľa Američanov realistickí a konzervatívni, pritom však majú sebadôveru a chuť do života. Patria do strednej a vyššej strednej vrstvy. Ktovie, či im postačí 390 litrov v kufri auta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 10:56