StoryEditor

Bestseller nastupuje na scénu

24.10.2005, 00:00

Vyše 6,6 milióna predaných automobilov na svete, to už je dôvod na označenie bestseller. Takouto bilanciou sa môže pochváliť Volkswagen Jetta, ktorý sa v Európe predával určitý čas pod názvom Bora. Teraz nastupuje nová, piata generácia tohto modelu, ktorý sa bude o priazeň motoristov na celom svete uchádzať už pod jednotným názvom Jetta. Pochádza zo slova "jet-stream", ktorým sa označujú vzdušné prúdy v stratosfére.
VW Jetta je elegantný sedan, patriaci do kompaktnej triedy vozidiel. Charakterizuje ho športovo-dynamický dizajn, pričom vozidlo rozmerovo "narástlo". Zväčšený je priestor v interiéri, najmä na zadných sedadlách, k slovu sa dostali kvalitné materiály z vyšších modelových radov. Jetta sa môže pochváliť úctyhodným objemom 527 litrov batožinového priestoru. Podvozok je koncipovaný moderne, so štvorprvkovou zadnou nápravou sa dá sa s ním bezpečne a dynamicky jazdiť v zákrutách.
Celkovo majú záujemcovia na výber šesť štvorvalcových motorov (štyri benzínové a dva dieselové) s výkonovým spektrom od 75 kW (102 k) až po 147 kW (200 k) -- najvyšší výkon má športovo ladený motor 2.0 Turbo FSI. Ten sa dá spolu s dieselovými motormi TDI na želanie kombinovať so športovou automatickou prevodovkou DSG s priamym radením. Pre benzínové motory je možné objednať si aj šesťstupňovú automatickú prevodovku.
Základný model VW Jetta je v ponuke od 655-tisíc korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 03:52