StoryEditor

Aké telefóny sú vhodné pre firmy?

23.05.2007, 00:00

Každá firma uprednostňuje iné telefóny. Väčšinou to závisí od oblasti, v ktorej pôsobí a od podmienok, v ktorých pracuje.
"Ak zamestnanci danej firmy pôsobia napríklad v teréne, využívajú tzv. outdoor telefóny ako Nokia 5140i alebo Nokia 5500, zamestnanci bežnej firmy uprednostňujú jednoducho ovládajúce telefóny, vyšší manažment predovšetkým Smartphony, dizajnové modely s využitím takých dátových funkcií ako HSDPA alebo Push e-mail," povedal Richard Fides z firmy Orange. Hovorca spoločnosti T-Mobile Martin Vidan hovorí, že najžiadanejšou značkou pri firemných zákazníkoch je Nokia, obľubujú však aj modely značiek Sony Ericsson, Samsung i ďalšie.
Rovnako je to aj pri pevných linkách. Aj tu výber telefónu závisí od toho, v akej oblasti firma pracuje. "Aké telefóny firma zakúpi, závisí od mnohých faktorov. Napríklad o potrebe mobility v rámci dosahu technológie DECT/GAP alebo od faktoru, či používatelia sedia iba pri počítači. Či zamestnanci daných firiem s telefónom aj aktívne pracujú alebo sú iba príležitostnými používateľmi, ktorí občas prijmú hovor. Alebo aj od možnosti mať digitálny záznamník, potreby prezerať si zoznamy zmeškaných i realizovaných hovorov a iných parametrov," povedal Michal Korec zo spoločnosti Slovak Telekom.
Firmy majú v súčasnosti pri pevných linkách najväčší záujem o bezšnúrové Siemensy. Korec vraví, že je to predovšetkým preto, že tieto telefóny majú dobré meno, ponúkajú množstvo funkcií a je k nim možné dokúpiť doplnkové slúchadlo.
Firmy pri mobilných telefónoch väčšinou obľubujú klasické telefóny, a nie otváracie či vysúvacie. Ďalej požadujú, aby vydržala čo najdlhšie batéria, namiesto fotoaparátov či mp3 prehrávačov požadujú možnosť hlasitého odposluchu, prístup na internet a k emailom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 15:39