StoryEditor

Vybavenie úveru pri nákupe na splátky trvá niekoľko minút

14.11.2005, 23:00

Jednou z možností, ako nakúpiť vianočné darčeky aj bez dostatku hotovosti, je nákup na splátky. Jeho výhodou je rýchlosť vybavenia úveru, kvôli ktorému klient nemusí navštevovať finančnú inštitúciu. Všetky formality vybaví priamo v predajni.

Cetelem Slovensko
Spoločnosť Cetelem ponúka Klasický úver formou splátkového predaja priamo v predajniach vo výške 3-tisíc až 80-tisíc korún s možnosťou jeho splácania od šiestich do 36 mesiacov. Pri vybraných druhoch tovaru, napríklad nábytku, firma poskytne financie aj do 200-tisíc korún. "Vybavenie úveru v priemere trvá 20 minút. Každý držiteľ Aura karty má možnosť využiť zrýchlený proces vybavenia pôžičky do 20-tisíc korún, keď postačuje predložiť občiansky preukaz a Aura kartu. Úver je potom zrealizovaný približne do dvoch minút," uvádza Andrea Trebuľová z marketingu spoločnosti Cetelem.
Výška akontácie závisí od typu úverového produktu. Štandardne sa pohybuje od 10 do 90 percent. Pri vybraných úverových produktoch je nulová. Klient za uzatvorenie zmluvy alebo poskytnutie pôžičky poplatky neplatí. Rovnako nepotrebuje ručiteľa ani iné formy zabezpečenia úveru. Výška ročnej percentuálnej miery nákladov závisí od typu úverového produktu. Jej minimálne a maximálne rozhranie Cetelem nezverejnil.
Na vybavenie úveru do 20-tisíc korún klient potrebuje len občiansky preukaz a iný doklad totožnosti. Nad uvedenú sumu firma vyžaduje aj doklad na overenie adresy, napríklad vyúčtovanie platieb nájomného, SIPO, telekomunikačných poplatkov, doklad o zaplatení káblovej televízie, výpis z katastra nehnuteľností. Zároveň musí záujemca priniesť aj potvrdenie od zamestnávateľa o výške príjmu, prípadne dve posledné výplatné pásky. Dôchodca potrebuje potvrdenie od platcu starobného dôchodku alebo dva posledné výpisy z bankového účtu. Samostatne zárobkovo činná osoba dokladuje svoj príjem potvrdením o podaní daňového priznania k dani z príjmu za posledné zdaňovacie obdobie. Pri úvere nad 50-tisíc korún dlžník potrebuje občiansky preukaz a podpis manžela alebo manželky.

Home Credit Slovakia
Klient Home Credit Slovakia môže získať úver od 3-tisíc korún. Jeho maximálna výška nie je obmedzená. Na výber má ľubovoľnú akontáciu od 0 percent. "Vybavenie úveru trvá približne tri minúty," hovorí za Home Credit Lenka Vicenová.
Dlžník môže pôžičku splácať šesť až 36 mesiacov. Za poskytnutie peňazí ani uzatvorenie zmluvy firma neúčtuje žiadne poplatky. Ročná percentuálna miera nákladov spotrebiteľských úverov Home Creditu sa pohybuje od 0 percent cez produkty s 20 percentami až po štandardné s ročnou percentuálnou mierou nákladov okolo 30 percent.
Pri pôžičkách do 20-tisíc korún klient nepotrebuje dokladovať výšku svojho príjmu. V prípade úverov nad 30-tisíc korún firma od dlžníka vyžaduje ručiteľa. Na vybavenie úveru potrebuje každý klient predložiť dva doklady totožnosti, ktorými môžu byť platný občiansky preukaz a napríklad rodný list, vodičský preukaz, cestovný pas alebo zbrojný preukaz. Ak Home Credit požičiava viac ako 20-tisíc korún, vyžaduje aj potvrdenie o výške príjmu. Pre živnostníka sa pod ním rozumie kópia daňového priznania, pre dôchodcu zasa potvrdenie o poberaní dôchodku.

GE Money Multiservis
Spoločnosť GE Money Multiservis ponúka spotrebiteľské úvery formou splátkového predaja od 3-tisíc do 75-tisíc korún s možnosť ich splácania od troch do 50 mesiacov. "Po overení údajov dostáva zákazník v priebehu pár minút potvrdenie o schválení úveru a tovar sa stáva hneď jeho vlastníctvom," hovorí o čase potrebnom na vybavenie pôžičky Rozália Bajzíková, koordinátorka externej komunikácie spoločnosti.
Klient na vybavenie úveru nepotrebuje ručiteľa ani iné formy zabezpečenia úveru. Firma si neuplatňuje ani poplatky za uzatvorenie zmluvy či poskytnutie peňazí. Akontácia môže byť aj nulová. Závisí od požiadaviek a finančných možností klienta. Ročná percentuálna miera nákladov sa môže pohybovať od nula percent. Jej maximálnu výšku GE Money Multiservis nezverejnil.
Na získanie úveru záujemca potrebuje platný občiansky preukaz a druhý doklad totožnosti. Tým môže byť cestovný pas, preukaz poistenca, banková karta. Zároveň by si mal pripraviť aj doklad na overenie adresy, teda výpis z bankového účtu, doklad o zaplatení SIPO, faktúra za telefón, plyn, vodu, elektrinu alebo nájom.

Quatro
Firma Quatro ponúka možnosť nákupu na splátky pri výbere akontácie od nula do 50 percent a splácaní počas šiestich mesiacov až piatich rokov. Okrem toho si klient môže zvoliť aj trojmesačné splátkové prázdniny. Spoločnosť záujemcom ponúka možnosť vybaviť si bezplatne bielu Quatro kartu, prostredníctvom ktorej potom môžu nakúpiť do 50-tisíc korún iba s občianskym preukazom. Ak jej držiteľ predloží aj potvrdenie o príjme manželky, príp. manžela, môže získať na nákupy až 80-tisíc korún.
Po splatení tretiny splátok úveru klient automaticky dostane striebornú Quatro kartu, vďaka ktorej získa možnosť využitia nulovej akontácie a úveru do 100-tisíc korún. Pri predložení potvrdenia o príjme manžela, resp. manželky, Quatro poskytne pôžičku až do 150-tisíc korún. Spoločnosť pri úveroch nevyžaduje ručiteľa.
Záujemcom o nákup na splátky do 18-tisíc korún, ktorí nevlastnia niektorú z Quatro kariet, stačí na získanie úveru občiansky preukaz a druhý doklad totožnosti (vodičský preukaz, cestovný pas alebo rodný list a pod.). Pri nákupoch nad uvedenú sumu klient bez vernostnej karty potrebuje aj doklad potvrdzujúci meno a adresu a potvrdenie zamestnávateľa o výške príjmu, oba dokumenty nie staršie ako mesiac.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 00:24