04.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Hady dokážu predpovedať zemetrasenie, tvrdia čínski vedci, ktorí sledujú správanie týchto zvierat. Hady údajne dokážu vycítiť zemetrasenie na vzdialenosť až 120 kilometrov, a to až päť dní vopred. Podľa expertov tieto tvory, ak cítia blížiace sa zemetrasenie, neváhajú opustiť svoje hniezda aj v tej najtuhšej zime, a dokonca v snahe uniknúť vrážajú plnou silou do stien terárií.

Japonsko zaznamenalo vlani prvý raz za šesť rokov nárast v pôrodnosti. Počet narodených detí v roku 2006 bol 1 086 000, čo je o 23 000 viac ako v roku 2005. Ďalšou pozitívnou správou je, že v uplynulom roku vzrástol v krajine aj počet manželstiev. Japonsko má v súčasnosti najstaršiu populáciu a najnižšie percento najmladšej populácie vo svete.

Bravčová polievka, ktorú bezdomovcom v Paríži rozdáva extrémne pravicová organizácia Solidarité des Francais (Solidarita Francúzov), nie je rasistická provokácia. Rozhodol o tom súd, ktorý zrušil predchádzajúce rozhodnutie prefektúry o zákaze roznášania bravčovej polievky s kúskami slaniny po sťažnostiach, že medzi bezdomovcami je aj mnoho moslimov a židov, ktorým náboženstvo zakazuje konzumáciu bravčového mäsa. Socialistický starosta Paríža Bertrand Delanoe považuje rozhodnutie súdu za škandál a žiada prefektúru, aby sa proti rozhodnutiu odvolala. Starosta zdôraznil, že roznášanie bravčovej polievky jasne diskriminuje bezdomovcov -- nekresťanov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 01:18