StoryEditor

Pre nórsku firmu sme lacní

04.09.2006, 00:00

Približne 150 ľudí zamestnala v Liptovskom Hrádku spoločnosť Eltek Energy Slovakia, ktorá v minulých dňoch sprevádzkovala novovybudovaný objekt. Podľa generálneho manažéra Elteku Štefana Kurica jeho výstavba stála asi sto miliónov Sk. Stopercentným vlastníkom tohto výrobcu napájacích záložných zdrojov pre telekomunikačný priemysel je nórska spoločnosť Eltek Energy SA.
"Do konca budúceho roka predpokladáme zamestnať v Liptovskom Hrádku ďalších 100 ľudí. Spoločnosť očakáva obrat 70 miliónov eur. Takmer celú výrobu chceme exportovať, a to najmä do európskych krajín. V nasledujúcich rokoch predpokladáme vyvážať svoje výrobky aj do USA," uviedol Kuric.
Firma Eltek sa rozhodla na Slovensku investovať pre našu strategickú polohu. Okrem toho je u nás dostatok kvalifikovanej a lacnej pracovnej sily. "Pre činnosť v Liptovskom Hrádku sme sa rozhodli aj preto, lebo mesto má dlhoročnú tradíciu v tomto priemysle. Je tu množstvo elektrotechnických odborníkov," podotkol výkonný prezident Eltek ASA Morten F. Angelil. Dodal, že časť pracovníkov získali aj z bývalých zamestnancov firmy Moltes, ktorá od marca prestala pôsobiť na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 20:06