StoryEditor

Kaleidoskop

28.07.2006, 00:00

Nový film amerického režiséra Olivera Stona World Trade Center o záchrane dvoch policajtov z trosiek newyorských dvojičiek po teroristických útokoch z 11. septembra 2001, uvedú počas víkendu v kinách. Desať percent zo zisku z týchto predstavení venujú charitatívnym organizáciám. Film spoločnosti Paramount Pictures, v ktorom hlavné postavy stvárnili Nicolas Cage a Michael Pena, sa do viac ako dvetisíc kín v USA dostane 9. augusta. (SITA/AP)

Dvoch afganských chlapcov
, ktorí sa rozhodli navštíviť svojho bollywoodskeho filmového hrdinu Amitabha Bachchana, zatkla indická polícia krátko po tom, čo prekročili indicko-pakistanskú hranicu. Počas vypočúvania uviedli, že už 18 dní pešo putujú z Afganistanu cez pakistanské mestá Péšavar, Ravalpindí a Sialkot, aby sa v Indii mohli stretnúť so svojím filmovým hrdinom. "Afganistan fascinujú bollywoodske filmy a vaši herci sú našimi najobľúbenejšími," uviedol jeden z chlapcov vyšetrovateľom. (SITA/AFP)

Sean Connery je najväčším britským hrdinom. V prieskume o tom rozhodli návštevníci zábavného parku Thorpe Park. Jeho majitelia sa totiž rozhodli, že 20 sedadiel vo svojej najnovšej horskej dráhe Stealth rollercoaster pomenujú po najväčších hrdinoch Veľkej Británie. Na druhom mieste skončil olympijský veslár Sir Steve Redgrave a tretí televízny šéfkuchár bez čapice Jamie Oliver. O štvrté miesto sa delia podnikateľ a majiteľovi značky Virgin v jednej osobe Sir Richard Branson a írsky aktivista a spevák Bob Geldof. Na šiestej priečke sa umiestnil David Beckham s Robbiem Williamsom. V dvadsiatke nechýba ani herec Ewan McGregor, autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová, atlétka Kelly Holmesová či hudobné legendy Sir Elton John a Sir Paul McCartney. (SITA)

Okolo 180 Santa Clausov spolu so svojimi malými elfmi sa stretlo na každoročnom letnom kongrese v Dánsku, kde v najstaršom tematickom parku v Bakkene usporiadali promenádu. Napriek obrovským horúčavám s teplotami okolo 34 stupňov Celzia sa Santovia z Európy, USA a Japonska predstavili "v plnej zbroji" v zimných červených kabátoch. Santovia promenádu usporiadali predovšetkým pre stovky detí, ktoré sa prišli na toto netradičné letné podujatie pozrieť. Špeciálnym hosťom podujatia bol grónsky Santa, ktorého jeho kolegovia považujú za skutočného Santa Clausa. (SITA/AFP)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. jún 2024 15:23