StoryEditor

Daňové dokumenty elektronicky

08.11.2005, 23:00

Daňové riaditeľstvo SR spustilo prevádzku elektronického podávania daňových dokumentov. Systém nie je určený len pre vlastníkov elektronického podpisu. Ak chcete komunikovať s daňovými úradmi elektronicky, môžete sa zaregistrovať na internetovej stránke na www.drsr.sr a vytlačiť si z neho dohodu o elektronickom doručovaní písomností. Tú treba potom osobne podpísať na príslušnom daňovom úrade.
Zajtra organizuje daňové riaditeľstvo prezentačný deň, na ktorom možno získať informácie o autorizovaných elektronických službách. O elektronickom podávaní daňových dokumentov budú informovať aj zástupcovia akreditovaných certifikačných spoločností. Záujemca bude môcť priamo na mieste získať certifikát potrebný na komunikáciu s daňovým riaditeľstvom elektronickou cestou na báze zaručeného elektronického podpisu. Na vydanie certifikátu je potrebné, aby žiadateľ mal so sebou dva doklady totožnosti a na mieste podpísal objednávku za spoločnosť, ktorú zastupuje. Prezentácia sa uskutoční o 10. hodine na bratislavskom pracovisku daňového riaditeľstva na Ševčenkovej ulici 32. (hn/koll)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 12:39