StoryEditor

Evandu nahradí Epica

26.02.2006, 23:00

Prvým originálnym modelom strednej triedy pod značkou Chevrolet je Epica, ktorá sa na európske cesty vypraví s dvojicou moderných naprieč montovaných radových šesťvalcov. Svetovú premiéru bude mať na autosalóne v Ženeve a na trhy európskych krajín ju postupne uvedú od júla 2006. Jednou zo silných stránok modelu Epica bude bohatá štandardná výbava. V porovnaní s predchádzajúcim modelom Evanda narástla Epica do dĺžky (4,8 m) i šírky (1,8 m), pričom rázvor je 2,7 m.
Najvýraznejším štylistickým prvkom karosérie štvordverového sedanu Epica je klinovitá bočná silueta. Prednej časti dominuje chrómom zdobená maska chladiča s masívnym priečnym rebrom s veľkým znakom automobilky Chevrolet. Veľké trojrozmerné svetlomety sa zarezávajú hlboko do bokov karosérie, nemenej osobité sú aj koncové svetlá.
Prví zákazníci budú mať k dispozícii mimoriadne tiché a vyvážené radové zážihové šesťvalce s objemom 2,0 l a 2,5 l s výkonmi 142 k, resp. 155 k. Neskôr sa pod kapotou modelu Epica objavia aj dieselové motory z nového radu common-rail.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. september 2024 12:23