StoryEditor

Do Bratislavy mieri Brad Pitt aj bratia Coenovci

05.11.2007, 23:00

Najlepšie filmy, aké tento rok vo svetovej kinematografii vznikli. Tak tie sľubuje divákom priniesť 9. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava. Od 30. novembra do 7. decembra sa na plátnach kinosál Palace Cinemas v Auparku vystrieda takmer 170 snímok v jedenástich programových sekciách. Okrem filmov ocenených na najväčších filmových festivaloch v Benátkach, Toronte či Cannes čaká na filmových nadšencov aj premiéra ďalšieho slovenského filmu Polčas rozpadu režiséra Vlada Fischera. Najväčším lákadlom bude určite sekcia Svetový čas, do ktorej sa organizátorom podarilo získať víťaza tohtoročného festivalu v Benátkach -- film Túžba, opatrnosť režiséra Ang Leeho, takisto kontroverznú snímku Briana De Palmu Redigované či nový hit bratov Coenovcov Táto krajina nie je pre starých. Filmoví diváci sa môžu tešiť aj na western Zavraždenie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom, ktorý vyniesol Bradovi Pittovi na benátskom festivale cenu pre najlepšieho herca.
Sekcia Retrospektíva si zoberie tento rok na mušku svetoznámeho rakúskeho režiséra s nezameniteľným filmovým rukopisom Ulricha Seidla, ktorý príde svoje filmy podporiť osobne. Najviac filmov na festival príde z Veľkej Británie (26), Slovensko bude zastupovať až 19 snímok, okrem spomínaného Polčasu rozpadu aj Rozhovor s nepriateľom, Démoni či predpremiéra poľsko-slovenského filmu Jahodové víno so Zuzanou Fialovou a Jiřím Macháčkom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 09:46