StoryEditor

SaLon nové CD

20.08.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Korn
Untitled
(EMI Music)
Na numetalovom nebi sa to opäť rozbehlo. Stará osvedčená klasika Korn vydala nový album Untitled. Vydaniu albumu sprevádzalo niekoľko zmien, z ktorých asi najviditeľnejšími, či v prípade Korn najpočuteľnejšími, sú výmena bubeníka a nahrávacej spoločnosti. Na albume bubnuje Terry Bozzio, ktorý hral aj s Frankom Zappom. Tento ťah zmenil výsledný efekt albumu. Ochutnávkou nového Kronu je singel Evolution.

Crowded House
Time On Earth
(EMI Music)
Legendárna skupina Crowded House prichádza po viac ako desiatich rokoch s novou štúdiovou platňou Time On Earth. Dlho očakávaný album obsahuje štrnásť skladieb, na ktorých sa producentsky podielali Ethan Jones (Kings Of Leon, Ray LaMontagne) a Steve Lillywhite, ktorý v minulosti spolupracoval aj s U2, alebo Morrissey. Celý album je venovaný bubeníkovi Crowded House Paulovi Hesterovi, ktorý pred dvoma rokmi tragicky zahynul. Na albume sa nachádza pieseň Silent House, na ktorej hudobne vypomohli aj Dixie Chicks, známa americká country skupina. Prvým vydaným singlom z albumu je Don't stop now.

Smashing Pumpkins
Zeitgeist
(Warner music)
Vlani ohlásila návrat na hudobnú scénu jedna z najväčších hviezd alternatívneho rocku americká skupina Smashing Pumpkins. Partia hudobníkov na čele s frontmanom Billym Corganom sa postarala o tohtoročnú nádielku hudby v podobe šiesteho radového albumu s názvom Zeitgeist. Album vznikal dva roky a jeho vydanie bolo jednou z najočakávanejších udalostí tohto roka. Produkovali ho Billy Corgan a Jimmy Chamberlin s Royom Thomasom Bakerom a Terrym Dateom, ktorí sa individuálne venovali rôznym skladbám albumu. Prvým a úspešným singlom albumu je Tarantula, ktorá boduje v hitparádach.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 12:05