StoryEditor

Nová hviezdička... s dáždnikom

27.09.2007, 00:00
Festivalové ošiale uplynulého leta sa ešte poriadne neskončili a opäť sa na Slovensko valí vlna superhviezd. Našu koncertnú jeseň si tak vychutná hneď niekoľko interpretov.

Začiatkom nasledujúceho mesiaca Dom kultúry Zrkadlový háj privíta britského hudobného experimentátora Chrisa Cornera s projektom I Am X, v rámci festivalu Rocková jeseň sa koncom októbra Slovensko zoznámi s americkou partiou rockerov My Chemical Romance. Pri "chémii" zostaneme aj 26. novembra s Chemical Brothers. Čerešničkou na torte však pre mnohých bude práve hudobná diva Rihanna, ktorá sa na svojom turné k tretiemu štúdiovému albumu Good Girl Gone Bad predstaví slovenskému publiku. Podľa informácií, ktoré za produkčnú spoločnosť Equinoxe poskytla PR manažérka Katarína Žáková, by bratislavský koncert mal byť jediným v strednej Európe.

Mladá, ale úspešná
Krásna, mladá, talentovaná, úspešná a sexi, taká je Rihanna. Devätnásťročná rodáčka z Barbadosu už niekoľko rokov víri hladiny šoubiznisu. Zaujala už svojím prvým singlom Pon De Replay, ktorý vydala ešte v roku 2005 na albume Music Of The Sun. Druhý album na seba nenechal dlho čakať. Pod krídlami Jay-Zho nahrala v Def Jam Records svoj druhý album A Girl Like Me. Single S. O. S, Unfaithful a Break It Off sa stali hitmi hneď po uvedení v hitparádach. Okrem toho už spomínaný singel S. O. S zaradil magazín Rolling Stone medzi 100 najlepších piesní roka 2006.

Dobré aj zlé dievča
Štvrtý album Good Girl Gone Bad uviedla Rihanna singlom Umbrella v polovici tohto roka. Automaticky sa však vyšplhala na prvé miesta hitparád na celom svete. Táto dnes už chronicky známa pieseň si z udeľovaní MTV Video Music Awards odniesla cenu za najlepší videoklip. "Dáždnikom" sa jej podarilo prevalcovať hudobné hviezdy ako Beyoncé Knowles či Justina Timberlaka. Jej súčasný a zatiaľ posledný singel Shut Up And Drive, ku ktorému videoklip Rihanna nakrúcala na vrakovisku v Prahe, je na tom obdobne. Senzácia s menom Rihanna sa nezastaví. Počas jesenného turné pripravuje aj vydanie singla Don't Stop the Music. Okrem toho by sa mala zúčastniť aj na odovzdávaní hudobných ocenení MTV Europe Music Awards, ktoré sa bude konať 1. novembra v mníchovskej Olympiahalle, kde jej patria nominácie v troch kategóriách - najlepší sólo interpret, najnávykovejšia pieseň a ultimate urban.

Najväčšia a najdrahšia?
Rihanna patrí tohto roku k vrcholu hudobnej ponuky a keďže na veľkú hviezdu je nutné dobre sa pripraviť, jej novembrový koncert sa odštartuje vo veľkom štýle. Sprevádzať ho bude mediálna kampaň generálneho partnera Orange Music Live, ktorá na Slovensko pozvala aj Snoop Dogga či Bryana Adamsa. Sibamac Aréna sa ledva stihne dochvieť po elektronickom šialenstve britského dua Chemical Brothers a už sa na ňu postaví Rihanna. V jej prípade však platí, že je zatiaľ najdrahším interpretom, ktorého produkčná spoločnosť Equinoxe priviedla na Slovensko. Hoci si ozvučenie v rámci turné privezie Rihannina "posádka" so sebou, dajú sa očakávať isté špeciálne požiadavky zo speváčkinej strany. Špecifikovať ich však stále nie je možné, keďže do plánovaného koncertu zostávajú dva mesiace. Nám ostáva jediné - iba sa tešiť na Rihannin šarm a spevácky výkon.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 10:04