StoryEditor

TIP PRE ZDRAVIE

03.11.2003, 23:00

Po období rozšíreného používania syntetických liečiv nastalo v 70. rokoch vo svete obdobie presadzovania prírodných liečiv a kozmetických výrobkov, v rámci ktorého došlo aj k "znovuobjaveniu" čajovníkového oleja. Obrovský rozsah jeho účinnej aplikácie naznačuje rastúci záujem o produkty s jeho obsahom. Jeho liečivé i kozmetické schopnosti sú však oveľa širšie. Nielenže ničí nežiaduce baktérie a mikróby vrátane ich zárodkov a zabraňuje ich množeniu, ale preniká hlboko do tkanív a čistí hnisajúce a zle sa hojace rany (aj pooperačné), podporuje rast buniek a zdravého tkaniva, a tak pomáha regenerácii pokožky. Tento olej sa dnes úspešne využíva v kozmetike, dermatológii, stomatológii, gynekológii i v aromaterapii.

POZOR NA PLAGIÁTY
Olej Tea Tree je bezfarebný až svetložltý s charakteristickou vôňou podobnou eukalyptu. Pri kúpe si dávajte pozor na kvalitu oleja, keďže na trhu je viac podobných extraktov. Čistý neriedený Tea Tree olej je nutné uchovávať v sklenej fľaštičke so špeciálnym uzáverom a informácia na obale má mať vyznačené percento obsahu (t. j. Melaleuca alternifolia oil 100 % v/v, s garanciou objemu "e"). Koncentrát môže pri častom používaní spôsobiť u citlivých ľudí podráždenie pokožky, čo nie je prejavom alergie. Jednoducho sa zvolí nižšia koncentrácia alebo použijete hotové klinicky overené prípravky na ošetrenie daného problému.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 04:26