StoryEditor

Leto s...

08.08.2007, 00:00
Autor:
FTFT

...Eduardom Kováčom, prezidentom Združenia zdravotných poisťovní Slovenskej republiky

Aká je pre vás predstava o ideálnej dovolenke?
-- Vzhľadom na to, že mám už 56 rokov a zdravotné ťažkosti s chrbticou, je to sedem až desať dní oddychu kombinovaného s rehabilitáciou. Samozrejme, musím mať pri tom prístup k informáciám, pretože pracujem aj počas dovolenky, ale s menším stresom ako štandardne.
Ktoré miesto na dovolenku vás láka najviac, kam by ste sa v budúcnosti chceli pozrieť?
-- Provensálsko, Francúzsko. Bol som tam už dvakrát. Pobyt tam poskytuje všetko, čo si len človek vie predstaviť, okrem ľadových krýh severného pólu -- neuveriteľná história a príroda, rafting, more a aj všeličo iné, čo možno nikde inde nie je. Nepoznám krajinu, ktorá by na relatívne malom priestore poskytovala takú variabilitu a také možnosti, ktoré dokáže využiť aj ten najnáročnejší turista.
Viete na dovolenke úplne vypnúť, nevyrušujú vás na nej myšlienky o pracovných povinnostiach?
-- Vždy ma na dovolenke vyrušujú, naučil som sa s tým žiť a žijem s tým rád.
Plánujete dovolenku alebo si vyberáte miesto oddychu podľa nálady a nápadu?
-- Nálady nehrajú rolu, dovolenku si plánujeme zásadne sami bez cestovných agentúr. Napríklad nedávno sme boli na dovolenke s karavanom.
Na dovolenke dávate prednosť poznávaniu krajiny alebo relaxu pri atrakciách a na plážach?
-- Jednoznačne poznávaniu krajiny a jej histórie. Našťastie to máme s manželkou spoločné. Je absolútne vylúčené, aby som niekde vylihoval na pláži.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 05:29