StoryEditor

Americká lekcia z rappovania

16.07.2007, 00:00
V piatok trinásteho sa mal v bratislavskej Inchebe konať hip-hopový koncert roka s americkou legendou Snoop Doggom.

Vychytené mená slovenskej a českej hip-hoppovej scény mali predviesť exkluzívnu show pripravenú výhradne pre večer v znamení Doggystyle. Show to bola a ešte aká...
Aj napriek tomu, že mi unikla reklamná kampaň, ktorá takéto koncerty sprevádza, dav nadšencov tlačiacich sa pred Inchebou ma ubezpečil, že som na správnom mieste.
Magický večer
Ako prvý z predskokanov, ktorých tam bolo neúrekom, vystúpil Dj Fazo. Neviem, či mal prebudiť publikum, ale jeho slabé veci prerušované hlasným piskotom a častými výpadkami zvuku, slúžili skôr na otestovanie aparatúry. Na rad prišli majstri európskeho beatboxu Czeck Beatbox Allstar. Chlapci dokázali zo seba vydať úžasné zvuky, no neuškodilo by trochu viac kontaktu s ľuďmi. A najlepšie v rodnom jazyku.
Prvé organizačné problémy a nekvalitný zvuk som dával za vinu tomu nešťastnému dátumu. Až vonku som zistil, že podobný názor nemám len ja. Mnohých totiž nebavilo počúvať otrasné tóny šíriace sa z "privezenej aparatúry najvyššej triedy" a radšej trávili čas na vzduchu alebo pri bare.
Takto sme prečkali Mira Di Nera či detských tanečníkov, ktorí nemuseli byť samostatnou časťou programu. Nekonečné čakanie na americkú hip-hopovú legendu Snoop Dogga pomohli skrátiť len trnavský Turbo Boost, petržalská LUZA či Zverina a Miky Mora.
Snoop prichádza
Kráľ amerického západného pobrežia prišiel vo veľkom štýle. Úderom polnoci. Snoop so živou kapelou, ktorá ho sprevádzala po Európe, a jeho Dogg Pound Gangom spustil na úvod skladbu Boss#145# Life. Publikum bolo ako vymenené a tiež aj aparatúra. Usporiadatelia ju predskokanom asi zabudli zapojiť.
Pri Beautiful či klasike What´s My Name to v Inchebe vrelo. Snoop Dogg ukázal, že je vynikajúci showman, ktorý sa rád hrá s publikom a nepotrebuje sa schovávať za dymovú clonu. Naozaj, dymostroje pracovali na plné obrátky, miestami nebolo nič vidieť. Našťastie ich Snoop nechal vypnúť.
No aj showman ako "Starý pes" potrebuje dobré publikum, s ktorým sa dá pracovať. To v Inchebe, kde časť ľudí - česť výnimkám - sa prišla len ukázať, mu pripravilo niekoľko úsmevných až trápnych situácii. Keď Snoop povie Snoop my povieme Dogg a nekričíme ako zmyslov zbavení. A middle finger je ten stredný prst a nie všetky.
Nič to ale nemenilo na fakte, že sme si americkú lekciu z rappovania užívali.
Skladby Snoop's Upside Ya Head, P.I.M.P novšie I Wanna Fuck You, That´s That alebo The Next Episode či Drop It Like It´s Hot atmosféru len gradovali. Keď sa z reproduktorov ozvala prerobená Jump Aroud (povodne od House of Pain) a Snoop roztiahol na pódiu slovenskú zástavu, zabudol som aj na to nekonečné čakanie.
Celkovo to bol príjemný večer. Po piatkových 240 a sobotňajších 75 minútach sme z Incheby odchádzali spokojní. Takže organizátorom, ktorí akciu nezvládli, patrí jediná vďaka - a to za Snoopa.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 20:40