StoryEditor

SLOVENSKO

16.05.2003, 00:00

Cez víkend zadarmo
Expozície väčšiny múzeí a galérií budú mať cez víkend vstup zadarmo. Týmto spôsobom si pripomínajú Medzinárodný deň múzeí, ktorý pripadá tento rok na nedeľu. Väčšina bude v sobotu otvorená až do nočných hodín a ich pracovníci pripravili množstvo netradičných podujatí v závislosti od zamerania inštitúcií. "Situácia v kultúre nie je najpriaznivejšia, a preto chceme aktívne vstupovať na trh s voľným časom a dostať do múzeí čo najviac návštevníkov," uviedol Branislav Rezník zo Slovenského národného múzea. (SITA)

Ceny za preklad
Prekladateľské Ceny Jána Hollého za minulý rok slávnostne udelil Literárny fond Jánovi Štrasserovi za preklad Puškinovho Eugena Onegina, za preklad diela Salmana Rushdieho Bes získal cenu Ján Vilikovský. Knižnú prémiu dostal Milan Žitný za preklad Strindbergových Hier, Stromový barón Itala Calvina priniesol prémiu Michaele Jurovskej, Adam Bžoch bol ocenený za preklad diela Kultúra a kríza Johana Huizinga. Správy z Írska Wiliama Trevora priniesli prémiu Pavlovi Vilikovskému, Mária Čarnogurská získala prémiu za Konfuciove Rozhovory a výroky. Eva Palkovičová dostala prémiu za preklad Sépiového portrétu Isabel Allendeovej. (TASR)

Crave, teda tanec
Medzinárodný tanečný projekt s názvom Crave môžu záujemcovia navštíviť v piatok a sobotu o 19.00 hod. v bratislavskom Štúdiu 12 na Jakubovom námestí. Mladí slovenskí a britskí tanečníci sa predstavia na dvoch vystúpeniach inšpirovaných tvorbou britskej dramatičky Sarah Kane.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. máj 2024 16:05