StoryEditor

Sprej -- aplikačná forma budúcnosti

07.09.2004, 00:00

Máte doma malé deti a v období chorôb si prežijete svoje, aby ste ich donútili prehltnúť tabletky? Dokonca aj vám je to nepríjemné? I napriek tvarom tabletiek, prehĺtanie nie je príjemnou záležitosťou.
Výskum prináša neustále nové možnosti podávania medikamentov. Absolútnou novinkou v oblasti medicíny je sprejová aplikácia liekov a výživových doplnkov. Spreje fungujú na jednoduchom, zato maximálne účinnom princípe. Pomocou vstreknutia na sliznicu ústnej dutiny sa liečivá v podobe mikročastíc vstrebú do tkaniva sliznice a odtiaľ priamo do krvného obehu. Touto aplikáciou sa živiny dostanú priamo do krvného obehu a buniek. Vek pacienta je, mimochodom, dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje proces vstrebávania živín. Čím sme starší, tým pomalšie naše telo, hlavne žalúdok, absorbuje dodané látky. Doteraz sa za najrýchlejšiu formu podávania liekov považovala intravenózna -- teda injekcie, najmä pri stavoch ohrozujúcich život. Použitie sprejov umožňuje dosahovať podobnú účinnosť. Preto podávanie nitroglycerínu, vitamínu B12, inzulínu a ďalších liečiv postupne prejde na sprejovú formu.

Výhody sprejovej aplikácie:
-- rýchly a pohodlný spôsob aplikácie (nepotrebujete zapiť vodou)
-- vyhnete sa nepríjemnému prehĺtaniu tabletky
-- malé sprejové balenie, šetrí miesto vo vašej taške či vrecku
-- okamžité vstrebanie spôsobuje rýchly účinok
-- najúčinnejší spôsob liečby a prevencie
-- najrýchlejšie vstrebávanie celej aplikovanej dávky do organizmu
-- nedráždi žalúdok a nezaťažuje tráviaci trakt

Blíži sa jeseň a s ňou často spojené obdobie chrípok a prechladnutí. Preto je najvyšší čas začať s prevenciou v podobe pravidelného užívania vitamínov na podporu nášho imunitného systému. Sprejová forma podávania vitamínov je v tomto prípade priam ideálna. Môžete očakávať okamžitý účinok, zvlášť pri akútnych stavoch. Vstrebanie látky sliznicou v ústach je prakticky okamžité a absorbuje sa takmer 100 % aplikovanej dávky do vášho organizmu.
Použitie sprejov pri aplikácii výživových doplnkov prinieslo zásadný prelom v účinku a ich použitie je komfortné. Budúcnosť liekovej aplikácie určite patrí sprejom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 10:25