StoryEditor

Na bezpečnosť premávky od dnes rána dohliada policajný Jastrab

19.09.2005, 16:10
Autor:
TASRTASR

Na nezodpovedných vodičov a bezpečnosť cestnej premávky od dnešného rána opäť dohliada policajný Jastrab. Akcia potrvá do 25. septembra.
Polícia zvýši pozornosť najmä na úsekoch ciest s najnepriaznivejšou dopravno-bezpečnostnou situáciou. Dôraz bude klásť na dodržiavanie základných povinností vodiča, spôsob jazdy, požívanie alkoholických nápojov, používanie bezpečnostných pásov a telefónnych prístrojov počas jazdy a dodržiavanie stanovenej rýchlosti.
Kontroly sa zamerajú aj na porušenia pravidiel cestnej premávky, bezohľadnosť a aroganciu vodičov vozidiel luxusných značiek. Policajti skontrolujú aj vodičov autobusov, sanitných vozidiel, výcvikových vozidiel autoškôl a taxikárov. Pozornosti neujdú ani nemotoroví účastníci cestnej premávky, najmä cyklisti.
Dopravno-bezpečnostnú akciu Jastrab vyhlásil minister vnútra Vladimír Palko na základe Národného plánu na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky, ktorý je základným dokumentom obsahujúcim rámec aktivít a opatrení na minimalizovanie strát na ľudských životoch a zníženie materiálnych škôd.
Dopravná nehodovosť ako vážny celospoločenský problém si podľa Vladimíra Gemelu z Prezídia Policajného zboru žiada komplexné a efektívne riešenie. Polícia sa preto na základe Národného plánu zaviazala intenzívne vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, eliminuje dopravné priestupky, pôsobí preventívne a represiami vo forme pokút zvyšuje príjmy do štátneho rozpočtu, dodal Gemela.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 02:12