StoryEditor

Košickí policajti vypátrali skupinu maloletých vlámačov do áut

03.08.2005, 14:06
Autor:
TASRTASR

Košickí policajti vypátrali a usvedčili skupinu maloletých páchateľov - troch 14-ročných a jedného 11-ročného zo 67 krádeží vlámaním do osobných motorových vozidiel na území Košíc.
Krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová informovala, že šlo o žiakov základnej školy, ktorí krádeže vykonávali od začiatku tohto roka.
Objektmi ich krádeží boli veci z motorových vozidiel zaparkovaných na rôznych miestach v Košiciach, pričom si vyberali predovšetkým mimokošické autá.
Trestnej činnosti sa maloletí vlamači dopúšťali tak, že tvrdým predmetom rozbili sklo na predných dverách motorových vozidiel alebo pomocou skrutkovača pretočili zámky dverí. Z áut kradli rôzne veci, predovšetkým rádioprehrávače, mobilné telefóny a doklady, ktoré poškodení nechali viditeľne položené vo vozidle.
Ukradnuté veci vzápätí predali, alebo zahodili. Krádežami spôsobili škodu za viac ako 700 000 korún, poškodením vozidiel škodu za ďalších približne 240 000 korún.
Keďže ide o maloletých páchateľov, ktorí nie sú trestne zodpovední, trestné stíhanie polícia zastaví, dodala Demjanovičová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 23:46