StoryEditor

Požiadavky na zdravotníka pôsobiaceho na zotavovacej akcii určí vyhláška MZ SR

16.09.2005, 14:03
Autor:
TASRTASR

Požiadavky na činnosť zdravotníka, ktorý robí zdravotný dohľad na zotavovacom podujatí, konkretizuje návrh vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR. Materiál je v pripomienkovom konaní do 3. októbra.
Rezort ním súčasne konkretizuje aj požiadavky na použitie epidemiologicky rizikových potravín najmä z hľadiska plnenia opatrení na predchádzanie prenosným ochoreniam v kolektívoch.
Usporiadateľ zotavovacieho podujatia ho má podľa návrhu realizovať tak, aby plnilo výchovné poslanie a posilňovalo zdravie detí. Pri jeho organizovaní má prihliadať na vek a zdravotný stav detí. Zotavovacie podujatia možno organizovať pre deti, ktoré skončili prvý ročník základnej školy, spravidla od siedmich rokov veku. Putovné zotavovacie podujatia možno organizovať pre deti od 12 rokov veku. Mladšie deti sa môžu zúčastniť na akciách iba vtedy, ak sú pravidelne pripravované na takýto spôsob života.
Zdravotník sleduje zdravotný stav detí a osôb činných na akcii a v prípade potreby im poskytuje prvú pomoc, ošetruje chorých v izolačných priestoroch a kontroluje hygienu prevádzky.
Návrh vyhlášky, ktorý v podstate preberá dosiaľ platnú právnu úpravu, je v súlade s medzinárodnými zmluvami a inými medzinárodnými dokumentmi, ktorými je Slovenská republika viazaná.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 13:59