StoryEditor

Problém s vymáhaním koncesií Rozhlasová rada neuzavrela

05.04.2006, 19:52
Autor:
TASRTASR

Problém s vymáhaním koncesionárskych poplatkov spoločnosťou BSP LP Rozhlasová rada neuzavrela ani dnes. Tému, ktorú otvorila ešte v marci, opäť odložila pravdepodobne na máj.
"Členovia rady si vyžiadané informácie od vedenia Slovenského rozhlasu potrebujú analyzovať," povedal médiám po neverejnom rokovaní rady podpredseda Peter Varga. S vedením Slovenského rozhlasu sa však rada dohodla, že dostanú k dispozícii plné znenie všetkých zmlúv i návrh dodatku k zmluve s BSP LP, potom sa rada k téme vráti. "Predpokladám, že na aprílovom zasadnutí sa dohodneme, že na najbližšom rokovaní otvoríme túto problematiku," dodal Varga. Členovia rady zvažovali, či si nedajú urobiť právne audity zmluvy s BSP LP, ale časť členov to odmietla, aby vopred "neplytvali prostriedkami SRo". Rada sa nezaoberala tým, koľko podaní už na súd kvôli neplatičom dala BSP LP. "V tomto okamihu to radu nezaujímalo," povedal Varga. Po vypršaní generálneho pardonu, ktorý končí 21. apríla, podľa neho dostane rada kompletné informácie k tejto téme.
Manažment Slovenského rozhlasu (SRo) predložil dnes rade návrh dodatku k Rámcovej zmluve, v ktorom zakomponoval do zmluvného vzťahu s BSP LP ustanovenia novely zákona o koncesiách. Tá priniesla pre dlžníkov generálny pardon. Vedenie SRo do dodatku zapracovalo inštitút dohody o novácii i spôsob, ako si rozhlas so súkromnou spoločnosťou rozdelí príjmy z päťtisíckorunového poplatku za túto dohodu. Dodatok obsahuje aj ustanovenie, ako riešiť možnosť ukončenia zmluvného vzťahu BSP LP a SRo dohodou. Zakotvuje aj aj povinnosť zmluvných strán vopred prerokovať a zmluvne upraviť postup pri vymáhaní dlžných koncesionárskych poplatkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 06:17