StoryEditor

Kubiš: K reorientácii zahraničnej politiky nedochádza

06.03.2007, 14:54
Autor:
TASRTASR

Hoci má súčasná vláda SR v zahraničnej politike nové priority, k jej reorientácii podľa ministra zahraničných vecí Jána Kubiša určite nedochádza.
"Zmenili sa priority, máme nové akcenty. Táto vláda má ako model v diplomacii Európsku úniu a jej prostredie," konštatoval dnes Kubiš na 141. stretnutí Medzinárodného klubu (MK) SR v rámci svojej prednášky Zahraničná politika SR a ekonomická dimenzia slovenskej diplomacie. Zmenu priorít v zahraničnej politike SR si šéf diplomacie vysvetľuje zmenou vlády.
Zúčastneným tiež pripomenul, že ďalšie smerovanie slovenskej diplomacie by mal určiť jarný summit Európskej únie (EÚ), ktorý sa uskutoční tento týždeň v Bruseli.
O zahraničnej politike SR by sa malo podľa ministra hovoriť na budúci týždeň vo výboroch Národnej rady (NR) SR a na konci mesiaca priamo v parlamente. "Som pripravený na to, že budem reagovať na veľa otázok v pléne," konštatoval a dodal, že sa na túto diskusiu teší.
Na stretnutí sa okrem šéfa diplomacie zúčastnil aj bývalý prezident SR Michal Kováč s manželkou, poslankyňa NR SR Zdenka Kramplová (ĽS-HZDS) a veľvyslanci akreditovaní v SR.
Medzinárodný klub je neziskové a politicky neutrálne záujmové združenie, ktoré vzniklo v roku 1993. Cieľom jeho činnosti je podpora rozvoja medzinárodnej ekonomickej a inej spolupráce, členstvo SR v EÚ, NATO a ďalších medzinárodných zoskupeniach. MK organizuje pracovné stretnutia s významnými predstaviteľmi politického a ekonomického života, ako aj zahraničnými činiteľmi a expertmi. Témami doterajších 140 stretnutí klubu boli napríklad zahraničný obchod, medzinárodné financie, zahraničné investície na Slovensku, cestovný ruch, privatizácia či menová politika Národnej banky Slovenska (NBS).

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 09:18