StoryEditor

Predseda hnutia Vpred Švejna bude kandidovať na post bratislavského župana

24.05.2005, 17:37
Autor:
TASRTASR

Predseda nedávno vzniknutého Hnutia Vpred Ivan Švejna bude kandidovať v jesenných voľbách na šéfa Bratislavského samosprávneho kraja. Hnutie Vpred ho ako svojho prvého kandidáta do regionálnych volieb predstaví na stredajšej tlačovej konferencii.
Švejna je známy ekonóm, je spoluzakladateľom Nadácie F. A. Hayeka a Združenia daňových poplatníkov Slovenska, pôsobí aj ako člen vedeckej rady pražskej Národohospodárskej fakulty Vysokej školy ekonomickej. Pracoval v Národnej banke Slovenska, Fonde národného majetku, na Ministerstve privatizácie SR, či v rôznych finančných a investorských spoločnostiach. Podieľal sa na viacerých veľkých projektoch, napríklad na kupónovej privatizácii, presadzoval tiež zavedenie kapitalizačného piliera do slovenského dôchodkového systému.
Pravicové Hnutie Vpred vzniklo ustanovujúcim kongresom 5. mája. Chce presadzovať odbornosť v politike a pokračovanie potrebných reforiem. Najbližšími cieľmi hnutia je uspieť v regionálnych a komunálnych voľbách, predovšetkým v hlavnom meste a Bratislavskom samosprávnom kraji.
Súčasným predsedom Bratislavského samosprávneho kraja je Ľubo Roman.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 04:34