StoryEditor

Za SuperStar dnes STV dostala pokuty za 3,5 milióna

07.07.2005, 06:10
Autor:
TASRTASR

Ďalšie pokuty za 3,5 milióna Sk dnes dostala Slovenská televízia za zaradenie reklamy do programu Slovensko hľadá SuperStar od Rady pre vysielanie a retransmisiu.
STV zarobila na relácii Slovensko hľadá SuperStar 4,5 milióna korún, na pokutách má dodnes zaplatiť 6,5 milióna. Voči rozhodnutiam rady sa však odvoláva. Dnes rada pokutovala polmiliónovými sankciami vydanie z 5., 12., 19. a 26. novembra 2004 a vydanie z 18. februára 2005. Až milión korún má zaplatiť STV za rovnaký prečin v relácii z 25. februára. Reláciu totiž predelila reklamou napriek tomu, že bolo známe odmietavé stanovisko rady k tomu. Okrem toho ešte dnes STV dostala pokutu 400 tisíc korún za skrytú reklamu v programe XXL 4. decembra a 15. januára.
Sumu 150 tisíc korún má zaplatiť za nedodržanie zákonného paragrafu o oddelení reklamy od iných zložiek programovej služby a za zaradenie reklamy počas programu v programoch Pápež Ján XXIII., Šteniatka a Za nepriateľskou líniou z 5., 6. a 27. januára. Rada tiež STV upozornila na porušenie zákona, keď STV zabudla na povinnosť odvysielať oznam o porušení zákona v programe Odpovede z obrazovky.
Rada tiež uložila TV Markíza sankciu upozornenie na porušenie zákona a odvysielanie oznamu o porušení zákona za nezabezpečenie objektívnosti a nestrannosti spravodajstva v príspevku Hrušovský na zozname 7. marca. Okrem toho začala správne konania voči TV Markíza pre toto isté možné porušenie zákona v Televíznych novinách 15., 17., 18. a 19. apríla. Rada dnes udelila licenciu na lokálne televízne vysielanie prostredníctvom KDS v meste Svidník spoločnosti Službyt Svidník, s.r.o. a v meste Nové Mesto nad Váhom spoločnosti NTVS, s.r.o.. Tiež udelila predchádzajúci súhlas s prevodom na základnom imaní spoločnosti Poprad Reality Invest, a.s. (rádio RTI). TASR informoval riaditeľ Kancelárie rady Andrej Holák.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 10:03