StoryEditor

Fico: Dzurinda tlmočil strach nadnárodných spoločností a finančných skupín

06.12.2005, 10:34
Autor:
TASRTASR

Nadnárodné spoločnosti a finančné skupiny dnes prostredníctvom "nekvalifikovaných hovorcov" premiéra Mikuláša Dzurindu a ministra financií Ivana Mikloša tlmočili podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica svoj strach z programového dokumentu, ktorý Smer prijal na šiestom výročnom sneme.
"Takáto reakcia prišla preto, lebo nadnárodné spoločnosti a finančné skupiny, ktoré ovládajú túto krajinu, pochopili, že po presadení nášho programu, končí Klondike," povedal dnes pred novinármi Robert Fico. Kroky a opatrenia, o ktorých sa v dokumente Návrat k ľudskej dôstojnosti prvé kroky k realizácii sociálneho štátu píše, predstavujú podľa neho štandardné nástroje sociálno-demokratickej politiky bežne platné v európskych krajinách.
Smer je ochotný s SDKÚ diskutovať o odborných otázkach, ale predtým treba odpovedať na otázku, ako to je s kupovaním nezávislých poslancov v Národnej rade SR.
Fico tak reagoval na Dzurindove slová, podľa ktorých je programový dokument Smeru návratom do socializmu a k prekonaným ťažkostiam.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 17:33