StoryEditor

PMÚ odsúhlasil predaj Delvity

24.05.2005, 00:00
Prevádzky holandského obchodného reťazca Delvita na Slovensku už budú minulosťou. Rakúska Billa preberie jedenásť predajní Delvity spolu s jej všetkými zamestnancami. Postup včera schválil Protimonopolný úrad. Ten prípad preveroval po tom, čo reťazce 17. februára tohto roka podpísali zmluvu o kúpe aktív a prevode personálu.
Úrad podľa hovorcu Miroslava Jurkoviča dospel k záveru, že koncentráciou nedôjde k významným zmenám na trhu maloobchodného predaja potravinárskeho a nepotravinárskeho tovaru v supermarketoch a hypermarketoch. Akvizícia nevytvára a ani neposilňuje dominantné postavenie jedného z hráčov na trhu.
"Napriek tomu, že sme doteraz nedostali oficiálne stanovisko Protimonopolného úradu, právni zástupcovia oboch spoločností dolaďujú posledné detaily, takže k ukončeniu celého procesu by mohlo prísť do jedného mesiaca," povedal hovorca Delvity Petr Uchytil. Samotné predajne by mali byť premodelované na spôsob obchodov Billy v priebehu niekoľkých týždňov. Stanovisko spoločnosti Billa sa nám včera nepodarilo zistiť.
Podľa analytika prieskumnej agentúry Terno Ľubomíra Drahovského po tejto koncentrácií pôvodní zákazníci Delvity budú profitovať na tom, že sa celkovo rozšíri sortiment podobne ako v ostatných predajniach Billy. Rovnako tak spotrebitelia budú mať možnosť nákupu výrobkov pod privátnou značkou. "Spomínanou akvizíciou si tak Billa ešte viac posilní svoje postavenie v segmente supermarketov, čo v konečnom dôsledku bude znamenať, že v rámci Top 10 slovenského obchodu si udrží tretie miesto aj v tomto roku," uzavrel Drahovský.

Počet predajní obchodných reťazcov 
Coop Jednota 2366
Tesco Stores SR 30
Billa 76
Kaufland Sk 23
Lidl 43
Ahold Retail Slovakia 22
Carrefour Slovensko 4
Metro C&C Slovakia 5
Zdroj: Terno

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. máj 2024 05:43