StoryEditor

Dzurinda: Návrh KDH na odvolanie ministra Ruska prerokuje Koaličná rada

17.08.2005, 10:52
Autor:
TASRTASR

Návrhom KDH na odvolanie ministra hospodárstva Pavla Ruska sa bude zaoberať Koaličná rada, ktorá sa uskutoční 23. augusta popoludní. O zvolanie Koaličnej rady už v pondelok požiadal premiér a predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda.
Na dnešnom stretnutí o tom predseda vlády informoval šéfa kresťanských demokratov Pavla Hrušovského a predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Minárika. Žiadosť KDH o odvolanie ministra hospodárstva v súvislosti s nevyjasneným Ruskovými zmenkami v hodnote viac ako 100 miliónov korún vzal Mikuláš Dzurinda na vedomie, uvádza sa v informácii, ktorú TASR dnes poskytla tlačová služba SDKÚ. K samotnému návrhu kresťanských demokratov sa premiér zatiaľ bližšie nevyjadril.
KDH od premiéra žiada, aby navrhol prezidentovi republiky odvolanie šéfa koaličnej ANO Pavla Ruska z kresla ministra. Dôvodom majú byť nejasné okolnosti so zmenkami, ktoré Rusko podpísal podnikateľovi Ľubomírovi Blaškovi. Ak premiér Ruska neodvolá, vláda podľa Hrušovského slov nebude pokračovať v súčasnom zložení.

hol pa

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 10:31