StoryEditor

Maďarič: Hríb si sprivatizoval vysielací čas STV

14.01.2007, 15:54
Autor:
TASRTASR

Moderátor relácie Slovenskej televízie (STV) Pod lampou Štefan Hríb si podľa ministra kultúry Mareka Maďariča svojvoľne sprivatizoval vysielací čas STV. "Bráni svoju slobodu slobodne vysielať to, čo si on myslí, že je správne," komentoval v relácii TV JOJ Politika.sk správanie moderátora. Ten poslednú reláciu Pod lampou skrátil z plánovaných dvoch hodín na 40 minút a namiesto avizovanej témy rozoberal s bývalým šéfredaktorom publicistickej relácie Reportéri Eugenom Kordom tému slobody v Slovenskej televízii. "Celý ten rozhovor je jeho nespokojnosťou s tým, že k tomu nedošlo," reagoval Maďarič na rozhovor podpredsedu ĽS-HZDS Milana Urbániho, v ktorom naznačil, že ĽS-HZDS malo podľa dohody garantovať objektívnosť spravodajstva STV.
Minister Maďarič v relácii podporil aj zámer Smeru-SD čiastočne odškodniť klientov nebankových inštitúcií s odôvodnením, že vláda nezabránila masívnej reklamnej kampani a umožnila týmto subjektom podnikanie na Slovensku.
"Kým viedol Ústav pamäti národa (ÚPN) Ján Langoš, tak svojou autoritou tento ústav pomerne slušne zaštitoval. Po jeho smrti vyšli najavo znepokojujúce veci," reagoval Maďarič na stratu spisov v ÚPN. Úlohou nového predsedu Správnej rady ÚPN, ktorého meno zverejní v pondelok, bude podľa Maďariča aj prijatie opatrení, ktoré v budúcnosti zabránia stratám archívnych materiálov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 00:46