StoryEditor

Čo tvrdí polícia

14.09.2006, 00:00

-- Hedviga pôvodne vypovedala, že útok prišiel po tom, čo telefonovala po maďarsky. Podľa potvrdenia telefonického operátora sa v ten deň zo študentkinho mobilu neuskutočnil žiaden hovor.
-- Znalecké posudky lekárov vylúčili pomliaždenie ľavej strany tváre, nosa, sánky, pomliaždenie brucha. Krvavé fľaky na oblečení študentky boli podľa znalcov spôsobené prenesením krvi z nosa, ktorý študentke podľa jej vlastných slov krváca počas stresových situácií.
-- Znalec jednoznačne vylúčil otras mozgu a s tým súvisiace bezvedomie, takže poškodená si mala pamätať priebeh skutku i udalosti, ktoré mu predchádzali. Lekári vylúčili aj údajné kopnutie do brucha. Minister vnútra Robert Kaliňák dokonca vyhlásil, že po umytí nemala na tvári Hedviga žiadnu ranu.
-- Grafológovia zistili, že sporné nápisy z jej blúzky sú pravdepodobne totožné s jej vlastným rukopisom.
-- Experti potvrdili, že obálka, v ktorej údajní páchatelia neskôr poslali jej doklady na jej adresu, obsahuje študentkinu DNA.
-- Hedviga M. na tlačovej konferencie vyhlásila, že svoje DNA mohla zanechať pri opätovnom nalepovaní známky. Kaliňák aj policajný prezident Ján Packa jej slová spochybnili s tým, že vzorku DNA odoberali aj zo zalepovacej časti obálky. "Každá známka je jednorazovo olízateľná, teda na druhý pokus už nelepí," zdôraznil Kaliňák. Dodal, že pečiatka sedí na stotinu milimetra presne. "Polícia preskúmala skryté -- latentné stopy DNA, kde je jednoznačne rozlíšiteľné, či je stopa z potu, alebo zo slín."
-- Polícia preverila spolu 620 osôb, jedna z nich zodpovedala identikitu, na čas údajného útoku však mala alibi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 02:24