StoryEditor

MZV SR nebude komentovať postriekanie slovenského veľvyslanectva v MR

09.08.2006, 15:56
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR nevidí dôvod komentovať nezodpovedné činy nezodpovedných jednotlivcov, nech by prišli odkiaľkoľvek a od kohokoľvek.
Slovenská diplomacia tak reagovala na postriekanie slovenského veľvyslanectva v Budapešti.
"Súčasne chceme vyjadriť poďakovanie, že slovenské veľvyslanectvo v Budapešti navštívila štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí Maďarskej republiky Márta Fekszi Horváthová a MZV SR oceňuje, že maďarská strana vyjadrila poľutovanie a uistila nás, že incident prešetrí," uviedol riaditeľ tlačového a komunikačného odboru rezortu Igor Pokojný.
Neznámi páchatelia dnes v Budapešti nastriekali na chodník pred objektom sídla slovenského veľvyslanectva červenou farbou nápis "Nezabudneme" a na nástennú tabuľu pri vchode rovnakou farbou číslicu 6. Podľa neoficiálnych informácií nápis na chodníku dlhý desať metrov s písmenami vysokými 80 centimetrov a veľkú šestku na plote našli pracovníci ambasády ráno pri príchode do sídla veľvyslanectva v 14. budapeštianskom obvode.
Polícia začala hľadať páchateľov. Incident sa stal v čase maďarskými médiami ostro sledovanej kauzy videoklipu slovenského pôvodu v internetovej sieti, v ktorom pálili maďarskú štátnu vlajku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
21. máj 2024 17:24