StoryEditor

Hrušovský: Problémy vo vládnej koalícii potlačí túžba vládnuť

26.12.2006, 12:58
Autor:
TASRTASR

Problémy, ktoré existujú medzi stranami vládnej koalície, sú podľa šéfa KDH Pavla Hrušovského skôr riešiteľné, ako by mali vyústiť do jej rozpadu.
"Tá túžba po vládnutí je tak silná, že tie problémy, ktoré z času na čas cítiť, sa potlačia túžbou vládnuť," povedal Hrušovský v rozhovore pre TASR. Diskusia o tom, či existuje nejaká alternatíva k súčasnej vládnej koalícii, nie je teda aktuálna. "Štátny rozpočet ukázal absolútnu jednotu vládnej koalície," dodal líder KDH.
Súčasné vládne zoskupenie však považuje za veľmi problematické, nakoľko personálne, programovo aj ideovo to nie sú kompatibilné politické strany. "Sme svedkami prijímania čudných rozhodnutí, nielen pri personálnych nomináciách, ale akéhosi pokusu o rehabilitáciu istých metód, spôsobov, ktoré tu boli za obdobia autoritatívnych režimov. To vo mne vyvoláva isté obavy," zdôraznil Hrušovský.
Niektoré politické kroky dominantnej strany vládnej koalície Smeru-SD ho prekvapujú a vyvolávajú viacero dôvodov dôsledne analyzovať situáciu. "Smer nesie absolútnu zodpovednosť za to, čo sa vo vláde prijme, čo sa v parlament rozhodne, lebo má dominantné postavenie," doplnil Hrušovský.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 04:07