StoryEditor

Profil Ivety Radičovej

14.10.2005, 15:14
Autor:
TASRTASR

Novou ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny sa má stať sociologička Iveta Radičová. Rozhodlo o tom na dnešnom rokovaní Prezídium SDKÚ. Definitívne to má potvrdiť v sobotu ústredná rada strany v Sliači neďaleko Zvolena.
Krátky profil Ivety Radičovej:

Prof. PhDr. Iveta Radičová PhD. je riaditeľkou Sociologického ústavu Slovenskej akadémie vied a zároveň šéfkou neziskovej organizácie S.P.A.C.E. Centra pre analýzu sociálnej politiky. Vyštudovala sociológiu na FF UK v Bratislave, doktorandské štúdium absolvovala na St. Anthonys College v Oxforde. Pedagogickú hodnosť profesora jej odovzdal prezident SR Ivan Gašparovič 13. júna 2005.
Profesionálnu kariéru začala na Sociologickom ústave SAV (1979-1989) ako koordinátorka výskumného tímu pre rodinnú politiku, kde získala doktorát filozofie. Hodnoť PhD. jej udelili v SAV za prácu Typologická metóda v sociálnych vedách a certifikát na Oxford University v roku 1990. Neskôr bola činná na katedre sociológie FF UK a ako zástupkyňa riaditeľa Academia Istropolitana, ako expertka na sociálnu politiku na Federálnom ministerstve práce a sociálnej politiky.
Profesorka Radičová pôsobila ako hosťujúca pedagogička na zahraničných univerzitách, napríklad v USA, Veľkej Británii, Švédsku, Fínsku a Rakúsku. Bola a je koordinátorkou viacerých výskumných projektov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 13:37