StoryEditor

Manželka Svetlana v úzadí

19.06.2006, 00:00
Svetlana Ficová sa narodila 6. septembra 1964 v Žiline. Štúdium práva ukončila cenou rektora. Pokračovala postgraduálnym štúdiom. Na katedre pôsobila ako asistentka, neskôr ako odborná asistentka, v roku 2000 bola habilitovaná na docentku. Manžel Robert Fico o kariére svojej partnerky kedysi rád rozprával.

Svetlana Ficová sa narodila 6. septembra 1964 v Žiline. Štúdium práva ukončila cenou rektora. Pokračovala postgraduálnym štúdiom. Na katedre pôsobila ako asistentka, neskôr ako odborná asistentka, v roku 2000 bola habilitovaná na docentku. Manžel Robert Fico o kariére svojej partnerky kedysi rád rozprával. "Manželka je docentka na Právnickej fakulte v Bratislave. Mimochodom, je asi najmladšia docentka vôbec. Je vynikajúca právnička, absolútna profesionálka vo svojej oblasti," povedal pred šiestimi rokmi pre Nové slovo.
Ficová dnes vyučuje na právnickej fakulte, je členkou viacerých profesijných organizácií a združení. Pravidelne publikuje knižne aj časopisecky. Pred niekoľkými rokmi podnikala v stavebníctve. Ako šéfka dozornej rady akciovej spoločnosti R.F. Development, ktorej väčšinovým vlastníkom bol jej manžel, si robila plány na výstavbu bytov v bratislavskej mestskej časti Rusovce. Poslanci miestneho zastupiteľstva však projekt v marci 2004 zablokovali. Fedor Flašík nedávno potvrdil, že si otvorila advokátsku kanceláriu v Bratislave na Šafárikovom námestí.
Na otázky médií reaguje zdržanlivo, prípadne vôbec. Novinárom vraj bude odpovedať len vtedy, keď si to protokol a postavenie premiérovej manželky budú vyžadovať. Jeho politickú kariéru komentovať nemieni. "Keď sa chce manžel zviditeľňovať, nech to robí, ja som iná a nebudem mu v tom pomáhať," povedala nedávno na margo bulvárnych informácií súvisiacich so vzťahom Fica a jeho spolupracovníčky.
S Robertom Ficom má školopovinného syna Michala. Rodina žije v trojizbovom byte na Dlhých dieloch.
(Poznámka: Hospodárske noviny požiadali predsedu Smeru o fotografie zo súkromného života a o sprostredkovanie rozhovoru s jeho manželkou -- oboje odmietol.)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 13:27