StoryEditor

EK vyzýva ministra Izáka na zastavenie ťažby

16.05.2007, 12:03
Autor:
TASRTASR
Európska komisia vyzvala ministra životného prostredia Jaroslava Izáka na zastavenie ťažobných prác v Tichej a Kôprovej doline v Tatranskom národnom parku.

Šéf Generálneho riaditeľstva EK pre životné prostredie Mogens Peter Carl zároveň listom informuje ministra o svojom úmysle navrhnúť EK začatie procesu voči Slovenskej republike za porušenie európskych smerníc.
"V záujme predchádzania škodám na lokalitách a zaistenia súladu s európskou legislatívou Vás vyzývam, aby ste zastavili prebiehajúce práce v predmetnom území a zaistili riadne posúdenie dopadov intervencie na ovplyvnené stanovištia a druhy," uviedol Carl v liste datovanom 11. mája.
Generálne riaditeľstvo EK listom reaguje na správy o ťažobných aktivitách v Tichej a Kôprovej doline. Podľa nich dochádza k významnému poškodzovaniu stavu ochrany lokalít Natura 2000 v rozpore s požiadavkami európskej legislatívy ochrany prírody.
Hovorca rezortu životného prostredia Peter Višváder pre TASR potvrdil mailové prijatie listu. V súčasnosti ministerstvo čaká na jeho tlačenú verziu, po ktorej posúdení poskytne stanovisko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 18:02