StoryEditor

Múzeum A.Warhola má desať nových diel

09.11.2005, 15:13
Autor:
TASRTASR
Desať unikátnych diel s názvom Flowers (Bleck and White) získalo Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach. Slávnostná inaugurácia portfólia spomínaných diel kráľa pop-artu sa uskutoční v sobotu.

Desať unikátnych diel s názvom Flowers (Bleck and White) získalo Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach. Slávnostná inaugurácia portfólia spomínaných diel kráľa pop-artu sa uskutoční v sobotu v MMUAW.
Portfólio, ktoré múzeum kúpilo za 45 tisíc dolárov od The A.Warhol Foundation for the Visual Arts v New Yorku, obohatí nielen zbierkový fond múzea, ale aj umelecké hodnoty štátu. Vzniklo podľa kurátora múzea Michala Bycka tak, že Warhol rukou v lineárnej kresbe urobil desať kresieb zátišia zvädnutých kvetov. "Warhol bol vynikajúci nielen kolorista, ale aj kresliar. Práve tieto kresby filozoficky konfrontuje so smrťou," uviedol dnes pre TASR Bycko. Dodal, že portfólio je vytvorené v menšom náklade, výtvarne je veľmi zaujímavé a na výstavách diel A. Warhola takmer nevyskytuje. "Percipient je preto často prekvapený, že aj toto dielo je dielom kráľa pop-artu," povedal kurátor. Doplnil, že kresby sú na ručne robenom papieri.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 20:48