StoryEditor

U Kaliňáka kupujú superauto

21.08.2006, 00:00
Obrazovka, CD a DVD menič, vyhrievanie predných aj zadných sedadiel. Aj takéto vybavenie bude mať tmavomodrá limuzína, ktorú práve nakupuje rezort vnútra.

Obrazovka, CD a DVD menič, vyhrievanie predných aj zadných sedadiel. Aj takéto vybavenie bude mať tmavomodrá limuzína, ktorú práve nakupuje rezort vnútra. Auto musí mať navyše pohon všetkých štyroch kolies a motor minimálne šesťvalec s výkonom nad 265 kW. Horná hranica ceny auta je nastavená pomerne veľkoryso. Ministerstvo je za nové auto ochotné zaplatiť do 3,4 milióna korún. "Limuzína je pre Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií určená na prepravu ústavných činiteľov.
Súťaž je už vyhodnotená, v tomto momente pokračuje štrnásťdňové embargo," informovala HN Andrea Polačiková z tlačového odboru rezortu vnútra. Či sa v novom aute bude voziť minister Robert Kaliňák, nepovedala. Luxusnú limuzínu v hodnote niekoľko miliónov korún objednala pre svojho prvého námestníka nedávno aj Generálna prokuratúra.

Aké boli medializované nákupy drahých automobilov:
-- STV kúpila pre generálneho riaditeľa Igora Kubiša ojazdený Mercedes za 2,5 milióna
-- šéf štátnej tlačovej agentúry TASR Ivan Čeredejev si v roku 1998 kúpil služobné auto BMW za 1,4 milióna, hoci vládny limit bol 800-tisíc korún
-- luxusný automobil Audi za viac ako 2 mil. Sk pre žilinského župana Jozefa Tarčáka
-- prednosta Krajského úradu v Prešove Jozef Polačko si nechal obstarať limuzínu za vyše 3 milióny
-- automobily značky Opel bez verejnej súťaže pre ministerstvo vnútra
-- luxusný automobil VW Phaeton za 2,1 mil. Sk pre riaditeľa NBÚ Aurela Ugora
Zdroj: hn

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 11:20