StoryEditor

Polícia vyhlásila pátranie po konateľovi Formula-tip

26.04.2007, 11:26
Autor:
TASRTASR
Konateľa stávkovej spoločnosti Formula-tip, 64-ročného Jozefa Jablonického z Bratislavy hľadá polícia. Obvinený je spolu s ďalšími deviatimi osobami zo zločinu neoprávneného obohatenia.

Podľa polície sa pravdepodobne vedome nezdržiava v mieste bydliska, čím sa vyhýba trestnej zodpovednosti.
"Menovaný sa v mieste trvalého bydliska nezdržiava a v súčasnosti nie je známy jeho pobyt," uviedla dnes trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová. Akékoľvek informácie, ktoré by pomohli pri jeho vypátraní, môžu občania aj anonymne oznámiť na najbližší policajný útvar alebo na policajnú linku 158.
Polícia minulý týždeň obvinila 10 osôb z nelegálnej činnosti v stávkovej spoločnosti. Manipuláciou s tiketmi mali spôsobiť škodu za najmenej 17 miliónov korún. Šesť obvinených vzal sudca Okresného súdu v Trenčíne do väzby, traja sú stíhaní na slobode.
Medzi obvinenými sú niektorí konatelia, spoločníci firmy a ďalšie osoby pracujúce pre stávkovú spoločnosť. Podľa polície sa dopustili nelegálnej činnosti ako organizovaná skupina a hrozí im sedem až 12 rokov väzenia. Polícia minulý týždeň vo štvrtok vykonala raziu v centrále spoločnosti v Považskej Bystrici a v ďalších vyše 50 pobočkách po celom Slovensku.
"Doterajšie zistenia nasvedčujú, že neoprávneným zásahom do softvéru, ktorý používala spoločnosť, došlo k pozmeneniu už podaných tiketov tak, že na nich boli doplnené skončené stávkové udalosti s už známymi výsledkami, čím sa tieto tikety stali výhernými," informovala minulý týždeň v piatok trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová.
Firma prevádzkuje kurzové stávky vo svojich pobočkách, ktorých je na Slovensku vyše 280.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 10:13