StoryEditor

Nový šéf vzdušných síl kladie dôraz na vyššiu profesionalitu letcov

31.10.2005, 14:51
Autor:
TASRTASR

Neustály dôraz na vyššiu profesionalitu vojenských letcov si ako jednu z hlavných úloh vytýčil nový veliteľ vzdušných síl Ozbrojených síl SR Juraj Baránek. Brigádneho generála Baránka dnes vo Zvolene do funkcie slávnostne uviedol náčelník generálneho štábu OS SR Ľubomír Bulík.
Baránkovým mottom je neustále meniť veci tak, aby boli optimálne. "Je to pre mňa veľká výzva a významný deň," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii a pripomenul, že pre neho, ako profesionálneho letca, je to najvyššia funkcia, akú mohol dosiahnuť. K najdôležitejším úlohám, ktoré ho v najbližších týždňoch a mesiacoch čakajú, zaradil pokračovanie výmeny zastaranej leteckej techniky.
Podľa Bulíka armáda chce najskôr obnoviť park transportných lietadiel, potom vrtuľníky a nakoniec bojové lietadlá. Za najakútnejšie na výmenu označil práve transportné lietadlá. OS SR v súčasnosti disponujú dvoma nákladnými lietadlami AN 24 a dvoma typu AN 26. "Lietadlá sú dnes plne využité, keď ich náletové hodiny sú plnené až na 126 percent," pripomenul.
Doterajší veliteľ vzdušných síl Jozef Dunaj vykonával funkciu sedem rokov. Na tlačovej konferencii vyslovil presvedčenie, že nový veliteľ bude pokračovať v napĺňaní transformačného Modelu 2010. Generálmajor Dunaj bude v najbližšom období vojenským pridelencom v Londýne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 12:09