StoryEditor

Durex a SČK organizujú Národný týždeň kondómov

29.04.2007, 11:55
Autor:
SITASITA

Slováci majú prvý sexuálny zážitok v osemnástom roku života. Podľa výskumu sexuálneho života Slovákov však až šesť percent opýtaných malo prvú sexuálnu skúsenosť už do štrnásteho roku života. Mladí ľudia v tomto veku ešte nie sú na sexuálny život pripravení a nie sú dostatočne informovaní o jeho rizikách. Durex sa preto v spolupráci so Slovenským Červeným krížom rozhodol zorganizovať projekt Národný týždeň kondómov. Jeho cieľom je otvoriť širokej verejnosti tému zdravého a bezpečného sexu a upozorniť na riziká pohlavne prenosných chorôb. Agentúru SITA o tom informoval Petr Adamec zo spoločnosti Durex.

Národný týždeň kondómov bude prebiehať od 7. mája do 13. mája. Jeho súčasťou bude aj podujatie pre verejnosť, ktoré sa uskutoční 14. mája na Námestí SNP v Bratislave. Od 12:00 do 20:00 budú organizátori počas rôznych aktivít informovať verejnosť o zdravom a bezpečnom sexe. Rovnako tiež upozornia na riziká pohlavne prenosných chorôb. Počas podujatia bude v otázkach pohlavného života poskytovať poradenstvo psychológ a sexuológ Robert Mathé. Mladí ľudia budú mať možnosť individuálne sa porozprávať a získať odpovede na doteraz nezodpovedané otázky týkajúce sa ich sexuálneho života.

V rámci projektu Národný týždeň kondómov vyhlásili aj výtvarnú súťaž na tému Zdravý a bezpečný sex. Súťaž je určená žiakom stredných škôl starším ako 15 rokov na celom území Slovenskej republiky. Jej cieľom je okrem vytvorenia plagátu na zadanú tému aj nenásilné oboznámenie mladých ľudí s významom kondómov pre zdravý sexuálny život a s problematikou aidsu. Umelecká porota na čele so speváčkou Darou Rolins vyberie víťazný plagát, ktorý sa stane oficiálnym plagátom Národného týždňa kondómov 2008. Súčasťou akcie je aj osvetová kampaň boja proti aidsu.

Partnerom Národného týždňa kondómov je Slovenský Červený kríž.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 00:43