StoryEditor

Štefan Bošnák je najdlhšie slúžiacim spomedzi primátorov krajských miest

21.12.2006, 16:07
Autor:
TASRTASR

Zložením v poradí už svojho štvrtého sľubu na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa dnes stal 59-ročný Štefan Bošnák najdlhšie pôsobiacim primátorom krajského mesta na Slovensku. V samospráve mesta Trnava pracuje od roku 1990, primátorom je nepretržite od roku 1994. Vždy bol nominantom KDH.
V decembrových komunálnych voľbách mal iba jedného protikandidáta za koalíciu Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS a SF Stanislava Križana, oproti ktorému získal o 50 percent viac hlasov od voličov. Viceprimátorom v nasledujúcich štyroch rokoch bude Vladimír Butko (KDH), ktorý po boku Bošnáka stojí už takisto štvrté volebné obdobie. V 31-člennom zastupiteľstve je 14 nových poslancov, ďalší sedemnásti boli členmi mestského parlamentu už v predchádzajúcom volebnom období. Najdlhšie "slúžiaci" z nich je lekár Bohumil Chmelík (KDH), ktorého zvolili Trnavčania takisto už štvrtýkrát za sebou. Na otázku, čím je pre neho lákavá komunálna politika, uviedol, že ešte stále nie je dostatočný záujem občanov o veci verejné a tak tí, ktorí do nej pred časom vstúpili, by mali pokračovať a motivovať ostatných, aby sa jej venovali aspoň na úrovni svojho mesta.
Štefan Bošnák vo svojom príhovore na zasadnutí uviedol, že za najdôležitejšie momenty posledných štyroch rokov považuje príchod automobilky PSA Peugeot Citroen do Trnavy a návštevu pápeža Jána Pavla II. "To bola najväčšia pocta v mojom živote," konštatoval. Poslanecký zbor pod jeho vedením zasadal spolu 32-krát, z toho boli tri mimoriadne a štyri slávnostné zasadnutia. Poslanci prijali 992 uznesení. "Roky 2003 až 2006 boli pre Trnavu jedny z najúspešnejších v histórii," povedal primátor Trnavy. No potreby mesta sú podľa jeho slov stále väčšie ako jeho možnosti.
Koalícia KDH, SDKÚ-DS bude mať v tomto volebnom období v zastupiteľstve 26 poslancov, koalícia Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS a SF päť poslaneckých kresiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 03:03